Annonce:
Annonce:

Ny storbrand i Norge: 139 huse i flammer

Norge er ramt af ny katastrofe, hvor brand forvandler lokalsamfund til aske

En omfattende brand i Norge, som nu har spredt til både Hasvåg og Småværet, der ligger 240 kilometer nord for Trondheim. (Foto: AP)
En omfattende brand i Norge, som nu har spredt til både Hasvåg og Småværet, der ligger 240 kilometer nord for Trondheim. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Vanskelige vejrforhold forhindrer brandvæsnet i at slukke en omfattende skov- og lyngbrand i Norge, som nu har spredt til både Hasvåg og Småværet, der ligger 240 kilometer nord for Trondheim.

Samtlige 40-50 ejendomme i Hasvåg er brændt ned, mens i alt 139 ejendomme anses for tabt til flammerne, skriver den norske avis VG.

- Det er intet, vi kan gøre. Det er et stort område, som brænder. Vi komme ingen vegne. Der er så meget vind, at branden spreder sig, lyder den nedslående melding fra talsmand for redningsindsatsen, Tor Helge Waagø.

Der blev slået brandalarm på halvøen Sørnesset i Flatanger sent mandag aften, og en snes beboere blev evakueret kort efter. Kraftig vind gjorde det vanskeligt for brandfolkene at få branden under kontrol.

Annonce:

Her til morgen spredte branden sig mod nord på halvøen til Hasvåg. Beredskabsstyrelsen i Norge har sendt en brandhelikopter fra Trondheim til Flatanger, hvor situationen bliver betegnet som uoverskuelig.

- Nu er det naturkræfterne, som styrer, siger Olav Jørgen Bjørkås, som er lokalpolitiker i Flatanger.

Politiet mener ikke, at branden er påsat. Ifølge politiets hjemmeside startede branden, da vinden fik ledninger på et par højspændingsmaster til at ramme hinanden og slå gnister. Der er ingen meldinger om personskader, skriver norske medier.<br /><br /><p>Branden kommer en uge efter, at der skete brandskader for 100 millioner norske kroner i landsbyen Lærdalsøyri, hvor træhuse fra 1700- og 1800-tallet brændte ned, mens flere hundrede mennesker måtte behandles for røgforgiftning.</p><a id="_0253400d-cbdc-4e86-9c59-f461485c7a9b" href="https://ekstrabladet.dk/krimi/article4634767.ece">Norsk storbrand kan have kostet over 100 millioner</a><br /><br />
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: