TV: Her arbejder 8-årig pige som hærdet tyv

Butiks-ejer John Brochmann afslørede tyvene, som blot blev løsladt af politiet. Se tyvene på spil i tv-klippet

Følg Krimi

Her optræder en kun otteårig pige som hærdet tyv, mens hun sammen med sin rumænske far og tre andre voksne landsmænd er i fuld gang med at plyndre en forretning med fiskeudstyr i Nakskov.

I løbet af fire minutter lykkedes det i påsken barnet og de fire voksne at proppe lommerne med blink, fiskehjul, flåd og madding til langt over 1000 kroner, viser optagelser fra butikkens overvågningskameraer, som ejeren af JGB Marine, John Brochmann, har overladt til Ekstra Bladet.

- Jeg er dybt rystet og forarget over, at en far tager sin blot otteårige datter med på tyvetogt.

- Jeg fatter ikke, hvad der går gennem hovedet på sådan en mand. Det tenderer jo overgreb på barnet, at han lærer hende at stjæle, siger John Brochmann til Ekstra Bladet.

Leveret på et sølvfad
Han leverede selv den rumænske tyvebande nærmest på et sølvfad til det lokale politi, som bagefter løslod dem alle.

- Det var tydeligt at se, hvad de var ude på, da de kom ind i forretningen. Så vi prøvede naturligvis at holde ekstra godt øje med dem. Men det er svært at kontrollere så mange på en gang, fordi de arbejder hurtigt og professionelt.

- Men da jeg var sikker på, at de havde stjålet, besluttede jeg at konfrontere den lille pige på vej ud ad døren. Hun virkede fuldstændig kold, selv om hun havde lommerne fulde af tyvekoster, fortæller John Brochmann.

Det lykkedes butiksejeren at sikre sig enkelte af de stjålne varer, inden han strittede rumænerne ud af butikken. Og han nåede at fotografere bilen og tage nummeret, før han kontaktede politiet.

- Via lokale jungletrommer fik jeg opsnuset, at de var kørt ned til havnen, hvor de stod og fiskede. Det fortalte jeg politiet, som anholdt hele banden 10 minutter senere. Men altså kun for at lade dem gå igen, siger John Brochmann.

LÆS MERE I DAGENS EKSTRA BLADET:

- Østbander helt uden skrupler

- Politiet: De sigtes for butikstyveri

- Rumænere er de mest kriminelle

- Bande tømte villaer på stribe

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+