Drama i fransk skiparadis: Danskerhotel i flammer

Der er ild i en bygning i den franske alpeby Val D'isère. Bygningen ligger klos op ad et hotel, der blandt andet huser danske gymnasieelever

Der er ild i et danskerhotel i de franske alper (Foto: Bing Maps)
Der er ild i et danskerhotel i de franske alper (Foto: Bing Maps)

Er du i Val D'isère lige nu? Send dit tip i en mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. sms-takst)

Der er ild i et hotel i den franske skiby Val D'isère. I denne uge suser mange danske gymnasieelever ned ad de snebeklædte bjerge i den franske ferieby, hvor der nu er opstået en stor brand.

Den bygning, der er brand i, ligger klos op ad et hotel, hvor Nortlander har indkvarteret danske gymnasieelever fra Ordrup Gymnasium, Virum Gymnasium, Rysensteen Gymnasium, Øregård Gymnasium, Aurehøj Gymnasium, Marie Kruse Skole, Falkonergårdens Gymnasium, Zahles Gymnasium og Viborg Handelsgymnasium.

Brandvæsenet kæmper lige nu for at slukke flammerne, så de ikke breder sig til nabolejlighederne. Alle cirka elever er blevet evakueret.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger omfatter branden en række lejligheder, som bliver brugt af det lokale politi, mens feriegæsterne bor i andre dele af komplekset.

En pige er i chokbehandling
Hos rejsebureauet Nortlander, der har arrangeret turen for Ordrup Gymnasium, bekræfter pressechef Kim Andersen, at der er ild i danskerkomplekset.

- Vi ved, at et hotel er i brand, og at det er i bygningen ved siden af vores hotel, siger Kim Andersen til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at Nortlander hurtigt fik gennet eleverne sammen, og at alle de danske gæster nu skulle være registreret. Kun en enkelt skiturist har haft brug for hjælp.

- En pige er bragt til behandling for chok, men derudover er alle heldigvis i god behold, fortæller Kim Andersen.<br /><br /><p>Et vidne fortæller Ekstra Bladet, at der er blevet båret en person ud fra hotellet, men at der endnu ikke er klarhed over, hvem der er tale om.</p><p>- Så vidt vi ved, er alle personer ude af hotellet nu, men vi har ikke fået oplysningerne bekræftet, siger Kim Andersen.</p><p>Der er ingen ofre i branden, oplyser de lokale myndigheder - Gendarmerie V'aldisère - til Ekstra Bladet.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Brand på ØG, OG og Rys' hotel. <a href="https://twitter.com/search?q=%23valdisere&amp;src=hash">#valdisere</a><a href="https://twitter.com/search?q=%23frostgun&amp;src=hash">#frostgun</a><a href="http://t.co/azN1Akjnyj">pic.twitter.com/azN1Akjnyj</a></p>— Sebastian Rindom (@SebastianRindom) <a href="https://twitter.com/SebastianRindom/statuses/432870812975382528">February 10, 2014</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>We hope everyone is OK and safe in Val d'Isere xx RT <a href="https://twitter.com/TignesAddict">@TignesAddict</a><a href="https://twitter.com/search?q=%23ValdIsere&amp;src=hash">#ValdIsere</a> fire! <a href="http://t.co/yDx5Uo0cB7">pic.twitter.com/yDx5Uo0cB7</a></p>— SecretsOfASeasonaire (@seasonsecrets) <a href="https://twitter.com/seasonsecrets/statuses/432908573975146496">February 10, 2014</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br />

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?