Terror-sigtet fængslet i fire uger

Den 54-årige Sam Mansour nægter sig skyldig i tilskyndelse til terror - men retten på Frederiksberg har nu varetægtsfængslet ham i fire uger

Said Mansour skal endnu engang i retten for at have opfordret til terror. (Foto: Ole Buntzen)
Said Mansour skal endnu engang i retten for at have opfordret til terror. (Foto: Ole Buntzen)
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): 54-årige Sam Mansour, der har skiftet navn fra Said, nægter sig skyldig i at have opfordret til terror. Det siger hans forsvarer, Knud Meden, i Retten på Frederiksberg.

Men han er nu varetægtsfængslet i fire uger ved retten i Frederiksberg, sigtet for at have opfordret til terror, skriver ritzau.

Sam Mansour, også kendt som 'Boghandleren fra Brønshøj', var iført kjortel, en hvid hovedbeklædning, pakistanertørklæde, en grøn jakke med hætte og havde fuldskæg, da han dukkede op i retten tidligere i dag. Han virkede ikke påvirket af anklagerne, og smilede nærmest venligt til pressen, da han trådte ind i salen.

Said Mansour i ny terrorsag

Den 54-årige, der tidligere har afsonet en dom på 3½ års fængsel for at opildne til terror, blev anklaget for at fremsætte udtalelser på facebook, hvor 'grupper trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin tro race nationale oprindelse, etniske oprindelse eller tro.'Mansour har som ejer af forlaget Al Nour Islamic Information været ansvarlig for at redigere og udgive bøgerne 'At finde vejledning ved at følge drengen', 'En tilgang til vor tids katastrofe' og 'Allah den eviges egenskabers anvisninger med hensyn til Mohammeds krige - må Allah velsigne ham'.

I udgivelserne opfordres der til deltagelse i voldelig og væbnet jihad (hellig krig). Bøgerne er skrevet af Abu Qatada, der kan tilknyttes terrororganisationen al-Qaeda.

Terrordømt udstiller tegninger

I sigtelsen lyder det også, at den 54-årige Manzour blandt andet har frembragt 'en lang række opfordringer til væbnet jihad og hyldest af hellige krigere, herunder hyldest af Osama Bin Laden og terrorangrebet på World Trade Center i USA den 11. september 2001 samt hyldest og forherligelse af fremtrædende danske jihadister.'

Det er et samarbejde med britisk politi, der førte til, at den 54-årige blev anholdt sent tirsdag eftermiddag.

- Vi har i denne sag arbejdet tæt sammen med London Metropolitan Police. Vores engelske kolleger har medvirket til at gøre Københavns Politi opmærksomme på, hvordan sociale medier blev benyttet til at formidle den anholdtes budskaber og opfordringer, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.

Said Mansour, blev dømt i 2007 og anholdt igen i marts sidste år, hvor han endnu engang blev sigtet for tilskyndelse til terror.

Politiet hævder, at Mansour igennem to år har overtrådt terror-bestemmelserne i straffeloven, har opfordret til uro og desuden har overtrådt racismeparagraffen.

- Sagen er udvidet i forhold til marts 2013, siger anklageren, fungerende advokaturchef Jakob Buch-Jepsen ifølge ritzau.

Udtalelsen kom i forbindelse med diskussionen om, hvorvidt dørene skulle være lukket eller ej.

Anklageren sagde også, at sigtelserne er udvidet i forhold til marts 2013, da Mansour også blev sigtet for at sprede opfordringer til hellig krig.

Dommer Torkel Hagemann fulgte anklagerens krav om lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning. Inden havde flere journalister protesteret imod dørlukning.

Mansour selv havde ikke noget ønske om åbne døre.

Det var Mansours gentagende historik, der fik politiet til at foretage fornyet anholdelse.

- Vi har imidlertid konstateret, at den pågældende har fortsat sine opfordringer. Sigtelserne fra marts omhandlede udgivelsen af bøger, som opfordrer til at deltage i jihad. Efterfølgende har den pågældende medvirket til at udgive yderligere en bog, forklarer Jens Møller Jensen.

Ved du noget om sagen? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller send os en mail på 1224@eb.dk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time