Dansk sejler kan være stødt på hval

Skibet 'Lady Domina' kan være kæntret eller have taget vand ind

En dansker og fire sejlere har ikke givet livstegn fra sig, siden de sejlede ud fra St. Martin i Caribien. (Foto: Googlemaps)
En dansker og fire sejlere har ikke givet livstegn fra sig, siden de sejlede ud fra St. Martin i Caribien. (Foto: Googlemaps)

En dansker er sammen med fire andre sejlere savnet.

Båden 'Lady Domina' stævnede ud fra den caribiske ø St. Martin den 31. marts, og ifølge planen skulle de have krydset Atlanten på 14-16 dage. Men kæresten til den savnede dansker modtog ingen livstegn, og efter tre uger meldte hun sin kæreste savnet.

Ingen livstegn fra dansk sejler i Caribien

Sejladsens tidspunkt er ellers det helt rette.

- Orkansæsonen er overstået, så der er stort set medvind hele vejen. Det er det helt rigtige tidspunkt for at krydse Atlanten, fortæller havnefoged i Tuborg Havn Troels Bækholm, der tidligere har krydset Atlanten.

Det er derfor ikke sandsynligt, at det er vejret, der har drillet dem.

Sejlere med erfaring
- Jeg vil gætte på, at de har sejlet på en hval eller et rev, som har kæntret båden. Men det kan også være en ventil, der er sprunget, så der er kommet vand ind i båden. En enkelt lille fejl kan skabe en domino-effekt, siger Troels Bækholm.

Ifølge vg.no skulle flere at sejlerne være erfarne og tidligere have prøvet kræfter med Atlanterhavet.

- Selv for erfarne sejlere kan det gå galt. Når først man er derude, så kan der ske en milliard ting, selvom skibet er i orden og man har forberedt sig godt. Det er en risiko, man tager som sejler, siger Troels Bækman.

Han håber dog på, at de fem sejlere ligger og driver rundt et sted derude.

Ved du noget om de forsvundne sejlere? Så tip os på mail 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. SMS-takst)