Annonce:
Annonce:

Gidseltager vendte dommer ryggen i grineflip

Optrappet situation i dommervagten: 34-årig gidsel i grineflip over dommeren før varetægtsfængslingAnnonce:
Følg Krimi

Det var da dommeren nåede frem til sin endelige kendelse om at varetægtsfængsle den 34-årige gidseltager, at han begyndte at grine. Et langt, påtaget og vedvarende grin kom fra den sigtede i vidnestolen, så han fik rød kulør i ansigtet.

Til sidst overdøvede han dommerens stemme og vendte sig samtidig rundt 190 grader på sin stol, så han sad med fronten mod tilhørerrækkerne. Og ryggen mod dommeren.

Forinden havde anklager Maria Cingari krævet den 34-årige varetægtsfængslet - blandt andet med henvisning til, at han ikke måtte påvirke den mand, som han i går holdt som gidsel i fire timer på Politigårdens Fængsel.

Annonce:

En påstand som blev afvist af forsvarer Luise Høy, der bl.a. argumenterede for, at både de to forhandlere samt fængselsinspektøren Peter Vesterheden i afhøringer til politiet har forklaret, hvordan de et langt stykke hen ad vejen følte, at offeret spillede med på gidseltagerens 'setup'.

Gidseldrama afsluttet
Advokat: Gidseltager ville ud af bandemiljø

Den 34-årige, der har erkendt de faktiske forhold i sigtelsen men hævder, at gidslet skrev under på at være frivilligt gidsel, har angiveligt forsøgt at råbe 'systemet' op for at komme ud af bandemiljøet. Inden dommerens kendelse fik han det sidste ord:

- Jeg vil ikke sidde i Københavns Fængsler, og så længe jeg gør det, vil der komme kontroverser. Jeg har krav på lægebehandling som alle mennesker, jeg kan ikke få medicin for mine nakkesmerter, lød det.

Annonce:

- Jeg synes da også, det er synd for offeret. Jeg kan godt lide ham, men ham undertrykker I også. Han vidste fra starten, hvad der ville ske, og jeg lavede endda en kode med ham. Nu skal jeg bare ned i en kasse og skubbes væk. I vil undergrave sagen, og I vil undergrave sagen, sagde han med armene fægtende først mod anklageren dernæst mod personalet fra kriminalforsorgen.

- Men nu har jeg hevet sagen op af graven. Så lad os tage kampen, lød det fra vidneskranken.

Fange truet med hjemmelavet våben
Gidseltager: Han skrev jo selv under

Og da dommeren igen tog ordet og afsagde kendelse, kom så grineflippet over ham.

- Hvordan kan jeg tage dig seriøst?, lød det fra den sigtede gidseltager henvendt til dommeren, mens han sad med ryggen til.

- I skal have sandheden at vide, henvendte han sig i stedet til pressen til stor irritation og irettesættelse fra den kvindelige dommer.

Hun valgte at varetægtsfængsle ham i 13 dage til stor utilfredshed for både den sigtede og hans bror, som også var tilstede i retten. Også han stod på vippen til at blive smidt ud, da anklageren følte sig svinet til af ham efter kendelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: