Oliver-retssag aflyst: Far dukkede ikke op

6-årige Olivers skæbne er endu ikke afgjort

Olivers mor Marion Weilharter vil beholde sønnen i Østrig, mens hans danske far Thomas Sørensen vil have ham hjem. (Privatfotos)
Olivers mor Marion Weilharter vil beholde sønnen i Østrig, mens hans danske far Thomas Sørensen vil have ham hjem. (Privatfotos)

Retssagen mod Thomas Sørensen, der har bortført sin nu seks-årige søn Oliver fra Østrig er blevet aflyst. Thomas Sørensen har nemlig valgt ikke at dukke op i retssalen i Østrig. Den østrigske dommer undersøger nu mulighederne for at lave en arrestordre på Olivers far, så han kan blive udleveret fra Danmark, skriver österreich.at.

Oliver på seks år må derfor igen vente med at få afgjort, hvorvidt han skal bo hos sin far eller mor.

Allerede i går var det kendt, at Olivers far ikke ville møde op til retsmødet.

- Jeg har simpelthen ingen tillid til den østrigske retssikkerhed, efter den behandling jeg tidligere har fået i landet, sagde Thomas Sørensen i går til Ritzau.

To lande - to domstole
Olivers far er i Østrig tiltalt for frihedsberøvelse, idet han hentede sin søn med til Danmark. I Østrig har Olivers mor Marion Weilharter nemlig forældremyndigheden over sønnen.

Men i Danmark, hvor sagen også har været afprøvet, blev det slået fast, at Thomas Sørensen har forældremyndigheden over sin søn.

Thomas Sørensen hentede sin søn foran en børnehave i den østrigske by Graz, hvorfra han tog ham med til Danmark. Olivers far mener dog, at det er moren, der har bortført Oliver til Østrig.

LÆS MERE:

Forsvundne Olivers mor: - Jeg skreg og skreg
Olivers far: Glædede mig til at se ham
Nu afgøres fem-årige Olivers skæbne
Landsret: Oliver skal blive i Danmark hos sin far