Seks mænd i fængsel for råt rockeroverfald

Seks mænd tilhørende miljøet omkring Hells Angels er idømt fængselsstraffe for råt overfald på Bandidos-rocker

Følg Krimi

Seks mænd er fredag blevet idømt fængselsstraffe på mellem halvandet år og tre år og ni måneder for et voldsomt overfald på et prøvemedlem hos Bandidos.

De seks mænd var tiltalt for drabsforsøg mod rockeren, men torsdag kendte nævningetinget i Retten på Frederiksberg dem 'kun' skyldige i grov vold.

Overfaldet skete om eftermiddagen den 23. juli 2011, da de seks mænd stod på lur ved rockerens bopæl på Østerbro i København.

Da han dukkede op, blev han slået flere gange i hovedet med 'en hammerlignende genstand'. Selv da offeret lå bevidst- og forsvarsløs på jorden, fortsatte slagene - nu med en baseballkølle. Desuden blev han flere gange påkørt med en bil.

Ifølge anklageskriftet blev hans liv kun reddet, fordi han hurtigt kom under behandling af en læge.

Foruden drabsforsøget var de seks mænd tiltalt for efterfølgende at have brændt bilen af, men det blev de frifundet for.

Selv om flere af overfaldsmændene tilhører miljøet omkring Hells Angels, afviste Københavns Politi tidligt, at overfaldet ikke var led i et opgør mellem de to dominerende rockergrupper.

- Der er ikke tale om et klubanliggende mellem Hells Angels og Bandidos, men ifølge vores opfattelse om uoverensstemmelser efter et indbrud, har politikommissær Knud Hvass fra Københavns Politi tidligere fortalt Ritzau.

To af mændene var da også tiltalt for et indbrud i Rødovre en uges tid før overfaldet, hvor en villa blev tømt for smykker, designermøbler og to biler til en værdi af mindst en halv million kroner.

En af mændene er tidligere dømt for at have dræbt en Bandidosrocker i Horsens, mens en anden, der er kendt højreekstremist, for år tilbage skød og sårede en politibetjent under en anholdelsesaktion.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind