Dømt for bøssegangsterdrab: Det er jo grotesk

Chokerede reaktioner efter skyldig-kendelse i sagen om drabet på bøssegangsteren Henrik Madsen

Claus Stokholm Larsen havde kun hovedrysten til overs for formiddagens skyldigkendelse. (Foto: Per Rasmussen)
Claus Stokholm Larsen havde kun hovedrysten til overs for formiddagens skyldigkendelse. (Foto: Per Rasmussen)

RETTEN I NÆSTVED (ekstrabladet.dk): Hovedrysten. Det var, hvad den nu drabsdømte og tidligere narkodømte Claus Stokholm Larsen havde til overs for nævningetingets kendelse over ham og kammeraten Bo Madsen i sagen om det bestialske drab på deres fælles ven Henrik Haugberg Madsen.

- Det er jo fuldstændig grotesk, lød den 48-årige Claus Stokholms umiddelbare reaktion til ekstrabladet.dk straks efter skyldigkendelsen i Næstved Ret.

Herefter rystede han demonstrativt på hovedet, før han forsvandt mod et lokale, hvor han skulle vende kendelsen med sin forsvarer.

Kammeraten Bo Madsen ønskede ikke at kommentere kendelsen og forduftede også hurtigt fra retslokalet for at tale med sin forsvarer.

Formiddagens kendelse mod de to er spektakulær, fordi liget af den forsvundne Henrik Haugberg Madsen aldrig er fundet. Politiets teori beror sig derfor på telefonaflytninger, vidneudsagn og en lang række af indicier.

Læs også: Myrdet bøssegangster skrev forelsket sms til drabstiltalt
Læs også: Hemmelig lydoptagelse af drabstiltalt: 'Jeg ville ud af det pis'

Ekskonen hørte om 'cutter-opgave'
Dommere og nævninge har i kendelsen blandt andet lagt vægt på nogle centrale elementer i sagen. Blandt andet, at Claus Stokholm i første omgang oplyste sin ekskone om, at han 'havde fået en cutter-opgave'. Et udtryk der angiveligt betyder, at han skulle slå en person ihjel. Da hun efterfølgende hører om Henrik Madsens forsvinden i TV2-programmet Station 2, spørger hun direkte sin eksmand, om han har kendskab til dette.

Under ekskonens vidneudsagn i retten har hun blandt andet oplyst, hvordan han i detaljer fortalte om drabet. Samtidig har nævningetinget også lagt vægt på, at hun fortalte om eksmandens forklaringer til sin søster. En samtale som blev aflyttet af politiet.

Ekskonens forklaring stemmer desuden overens med et andet vidne i sagen - den våbenhandler, som Claus Stokholm efterfølgende solgte gerningsvåbnet til. Også han betroede han sig til omkring drabet.

Læs også: Bøssegangster- drama på storskærm i retten

Retten afviser brug af issyl
Til sagen hører også bunker af kvitteringer fundet hos Claus Stokholm af diverse remedier, han skulle have brugt til at dræbe og partere liget af Henrik Haugberg Madsen med: Issyl, elsav, vinkelsliber, brintoverilte osv.

Samtidig har politiet kunne redegøre for div. økonomiske transaktioner på op mod 100.000 kr. Angiveligt den gage, som Bo Madsen betalte sin kompagnon Claus Stokholm for at udføre drabet.

Her til formiddag slog retten dog fast, at teorien om, at Henrik Madsen skulle være dræbt med en issyl, er det eneste, der ikke findes bevist. Omvendt finder man det bevist, at han er blevet dræbt med mellem 1-3 skud. Også dette beror på forskellige vidneudsagn i retten.

Læs også: Bøssegangster: Politiet fandt 2 drejebøger til det perfekte mord
Læs også: Bøssegangster-drama: Kranie kan være gravet ned

Kæresten rystet
Bo Madsen, der tidligere indgik i registreret partnerskab med den nu forsvundne Henrik Haugberg Madsen, er nu kæreste med kvinden Tina Christensen. Også hun har vidnet i retten, hvor hun forsøgte at give de tiltalte et alibi.

- Jeg er rystet, sagde hun efter formiddagens kendelse til ekstrabladet.dk.

- Jeg har jo givet dem et alibi under mit vidneudsagn, men det har retten jo fundet utroværdigt, lyder det fra Bo Madsens kæreste.

Nu skal forsvarere og anklager procedere omkring strafudmålingen. Det er uvist, om der falder endelig dom i dag.

ekstrabladet.dk følger sagen direkte fra retten...

1 af 3 Bo Madsen har ifølge politiets teori betalt Claus Stokholm omkring 100.000 kr. for at udføre drabet på sin tidligere samlever. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 3 Henrik Haugberg Madsen har været forsvundet siden den 11. november 2010. Ifølge politiet er han dog blevet dræbt med mellem en til tre skud og efterfølgende parteret. (Politifoto)
3 af 3 Claus Stokholm Larsen havde kun hovedrysten til overs for formiddagens skyldigkendelse. (Foto: Per Rasmussen)