Fordrukne danskere en byrde for Prags ambulancefolk

Både politi og redningsfolk må sætte ekstra mandskab ind på grund af de unge festende danskere i Prag. Og det koster dem dyrt

Både politi og redningsfolk må sætte ekstra mandskab ind på grund af de unge festende danskere i Prag. Og det koster dem dyrt. (Foto: Jakob Jørgensen)
Både politi og redningsfolk må sætte ekstra mandskab ind på grund af de unge festende danskere i Prag. Og det koster dem dyrt. (Foto: Jakob Jørgensen)

Myndighederne i Prag er lige nu ved at danne sig et overblik over konsekvenserne af de danske unges hærgen i Prag.

Og de foreløbige opgørelser viser, at mere end 28 danske unge – heraf mindst 16 mindreårige - er blevet behandlet af paramedicinere i den tjekkiske hovedstad.

De unge danskere, der er blevet behandlet, har været syge på grund af indtagelse af for store mængder alkohol, eller fordi de – formentlig på grund af netop alkoholen - er faldet og har slået diverse lemmer, skriver det tjekkiske medie idnes.cz.

Ifølge talsmanden for redningspersonalet Jirina Ernestová belaster de mange fordrukne danskerne tjenesten.

Læs også:

Unge efter Prag: Stive og uhjælpsomme guider

Også det lokale politi i Prag var nødsaget til at øge patruljeringen i gaderne, efter en ung mand onsdag morgen blev stukket ned på et hotel.

Politiet oplyser, at de med de ekstra folk ønsker at forebygge konflikter. Men ifølge politiets talsmand Eva Kropácová har politiet også måttet gribe ind i mange sager om slagsmål og verbale konflikter. I det fleste tilfælde mellem midnat og klokken 5 om morgenen.

Læs også:

Dansk knivoffer er vendt hjem fra Prag

- Lige som når vi har andre større arrangementer som for eksempel fodboldkampe, giver det også politiet ekstra udgifter, siger politiets talsmand til lidovky.cz.

Generelt har de danske unge forarget den tjekkiske befolkning med deres druk og hærværk på flere hoteller.

Læs også:

Tjekkisk medie: Danske unge smadrer alt og går amok