Hedegaard råber politikere op efter attentat

I en ny klumme i Trykkefrihedsselskabets tidsskrift langer Lars Hedegaard ud efter Politiken og politikere

Lars Hedegaard langer ud efter de danske politikere efter attentatet mod ham. (Foto: Finn Frandsen)
Lars Hedegaard langer ud efter de danske politikere efter attentatet mod ham. (Foto: Finn Frandsen)
Følg Krimi

For første gang i flere dage giver debattøren Lars Hedegaard nu lyd fra sig fra sit skjulested, hvor han vogtes af PET efter tirsdagens attentatforsøg mod ham.

I en klumme med navnet 'Festtaler efter attentatet' på Trykkefrihedsselskabets online tidsskrift Sappho langer han blandt andet ud efter Politikens omtale af ham efter mordforsøget. Indlægget er skrevet for at foregribe mytedannelser, fastslår han som det første.

Læs også:

Trykkefriheds-næstformand: Hedegaard er rasende

- Først og fremmest den myte, at jeg efter skudepisoden skulle være blevet ombølget af mediernes og politikernes udelte sympati, og at alle nu samles i et stålfast forsvar for ytringsfriheden. Altså noget i retning af det opråb, man dagen efter kunne læse i en redaktionel kommentar i Politiken.

- Det jeg havde været ude for, skrev chefredaktør Bo Lidegaard, ”kalder på hele samfundets øjeblikkelige, ubetingede og automatiske solidaritet”, skriver Lars Hedegaard og tilføjer, at han ikke giver meget for Politikens solidaritet.

Læs også:

Efterlyser to vidner i Hedegaard-sagen

- Redaktør Lidegaards leder på forsiden starter med at udtrykke sin glæde over, at jeg ikke er død, men går hurtigt over til at forklare, hvilket usselt kryb jeg er – med alle mine ”forvrøvlede, hadefulde og fornedrende udtalelser om muslimer i Danmark”.

- Hvis avisen havde interesseret sig for hvad jeg har sagt og skrevet, ville den vide, at jeg næsten aldrig har udtalt mig om muslimer – og i hvert fald aldrig specifikt om dem, der bor i Danmark – men at mit ærende har været at beskrive og kritisere islam, skriver Hedegaard videre.

Læs også:

Vidner så formodet attentatmand i shoppingcenter

Lars Hedegaard blev forsøgt myrdet i sit hjem på Frederiksberg tirsdag, hvor en mand iklædt en postjakke troppede op foran hans dør. Da Hedegaard åbnede døren - i den tro, at han skulle modtage en pakke - trak gerningsmanden en pistol og skød efter debattørens hoved.

Og attentatet bør give anledning til ny politisk debat om ytringsfrihed og indvandring, skriver Hedegaard i sin klumme.

- Det spørgsmål, der imidlertid specielt interesserer mig, er hvad politikerne agter at gøre for forsvare ytringsfriheden, for den forsvares i hvert ikke ved festtaler. Så vidt jeg kan se, er der kun to partier, der har udtrykt vilje til at bakke bragesnakken op med konkrete handlinger, nemlig Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, skriver den 70-årige journalist og debattør.

Læs også:

Gerningsmanden var en ren amatør

Lidt længere nede i klummen tilføjer han:

- De (partierne i folketinget med undtagelse af Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, red.) vil ikke gribe effektivt ind mod de – få eller mange –indvandrede muslimer, som ikke er kommet til landet for at lade sig integrere, eller fordi de elsker frihed, lighed og demokrati, men fordi Danmark er et godt sted at modtage offentlig understøttelse, mens man frit kan udbrede sine barbariske anskuelser og true etniske danskere på livet.

- En af disse barbarer stod uden for min dør i tirsdags, og jeg er bange for, at der er adskilligt flere af hans slags, skriver han og tilføjer som en sidste kritik af politikerne:

- De (politikerne, red.) er ligeglade med Danmarks og det danske folks fremtid. Og de er ligeglade med den ytringsfrihed, som de nu atter bedyrer er grundlaget for alt godt. Ellers ville de gøre noget.

Læs også:

Hedegaard sloges med attentatmand

Læs hele Lars Hedegaards klumme her

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+