Annonce:
Annonce:

Drabsforsøg på Nørrebro fanget på videoovervågning

Fem tiltalte nægter sig skyldige i sag om drabsforsøg på Alis Bageri i juli sidste år

Det 26-årige offer var ifølge politiets opfattelse i livsfare, da han blev tævet og beskudt på Nørrebro i juli i fjor. (Mogens Flindt)
Det 26-årige offer var ifølge politiets opfattelse i livsfare, da han blev tævet og beskudt på Nørrebro i juli i fjor. (Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Krimi

Vold var tilsyneladende ikke nok. Den 26-årige skulle dræbes.

Fem mænd med tilknytning til bandemiljøet på Nørrebro, København, er tiltalt for for drabsforsøget på en 26-årig mand ved Alis Bageri i Heimdalsgade på Nørrebro i fjor.

Læs også:

Politiet: De skød for at dræbe

Det skete 5. juli omkring klokken 13. Her blev offeret stukket med kniv i brystregionen og såret af skud i benet affyret fra en maskinpistol af ukendt mærke. Knivstikket vurderes til at have været livstruende.

Retssagen begyndte i dag. Alle fem nægter sig skyldige i drabsforsøg. En tiltalt erkender dog at have nikket offeret en skalle.

Både i gården foran og inde i bagerbutikken var der opsat overvågningskameraer, og store dele af episoden er derfor fanget på video-overvågning, der indgår i bevisførelsen.

Annonce:

Overvågningsvideoerne viser, hvordan offeret i første omgang står ude i gården og nyder sommersolen. Her opsøges han af tre mænd, hvor den ene efter en kort ordveksling nikker ham en skalle. Offeret flygter derefter ind i butikken, hvor overfaldsmændene følger efter.

Inde i butikken fortsætter offeret ind i et baglokale. En ansat forhindrer gerningsmændene i at følge efter. I stedet forlader de butikken. Ude i gården tager den ene mand sig til ørdet. Det er anklagerens opfattelse, at han ringer i mobiltelefon.

Læs også:

Offer for Nørrebro-drabsforsøg igen jaget af bande

Godt samtidig foretager offeret et alarmopkald til 112. Stemmen er desperat.

- Kan du stille mig om til politiet. Jeg har fået en fucking kniv i ryggen. Jeg er i Alis Bageri i Mimersgade. Jeg har fået flækket et øjenbryn.

- Hvor bliver de pansere af mand?! De står derude med pistoler! Jeg vil have en patruljevogn herud nu. Det er en fucking bande. Jeg er blevet truet på livet!

Han bliver stillet om til politiet.

- Jeg prøver på at hjælpe dig. Tal ordentligt til mig. Det går ikke stærkere af, at du råber af mig. Det hjælper ikke at true mig over telefonen, svarer politioperatøren.

Annonce:

Derefter følger en vred ordveksling mellem offeret og politimanden.

Læs også:

Drabssigtet blandt anholdte for nedskydning

Efter små ti minutter kommern en gruppe på fire maskerede mænd i ind gården. En har hvidt tørklæde for ansigtet. en anden har solbriller og kasket på.

De går ind i butikken. Her viser en anden kameravinkel, hvordan to mænd fortsætter ind i baglokalet. Undervejs tager de 'noget' frem. videoen er uklar, men ifølge anklageren er der tale om skydevåben.

Selve overfaldet er ikke fanget på overvågningsvideoen.

En anden video optaget af politiet selv, viser, hvordan et hævekort tilhørende en af de tiltalte kort efter skyderiet er fundet på gerningsstedet.

Videoen viser, hvordan offeret ligger såret og skræmt i et hjørne af bageriet. Politivideoen viser også, hvordan offeret modtager førstehjælp.

Annonce:

I sagen er allerede en ung mand dømt. Det skete i foråret, hvor manden blev afhørt ved et indenretligt forhør holdt for lukkede døre.

Læs også:

Hemmelig retssag: Mand dømt for bandevold

Her forklarede den unge mand sig indgående om strukturen i grupperingen Brothas - ligesom han også forklarede sig om drabsforsøget i og ved Alis Bageri.

I sagen er fortsat en mand eftersøgt internationalt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: