Annonce:
Annonce:

HA’er kræver politiets hemmelige kronvidne som vidne

Århusiansk Hells Angels-rocker slæber Berlingske i retten

En århusiansk HA'er vil slæbe Berlingske i retten. (Foto: Thomas Borberg)
En århusiansk HA'er vil slæbe Berlingske i retten. (Foto: Thomas Borberg)
Annonce:
Følg Krimi

Normalt plejer billedet at være omvendt. Men nu vil en HA'er have et af politiets hemmelige kronvidner som vidne i retten.

Det sker efter, at den århusianske rocker, Poul Lystbæk, gennem snart et år har forsøgt at køre et civilt søgsmål mod Berlingske.

Til trods for, at Berlingskes øverste chef, Lisbeth Knudsen, jævnligt står frem og plæderer for åbenhed og fejlerkendelse i medierne, sendes rockeren og hans advokat, Ole Smidt, alligevel fra Pontius til Pilatus i Berlingskes blindgyder.

– Det er kafkask, siger advokaten hovedrystende.

Sagen begyndte i juni 2010, hvor Berlingske i både papirudgaven og på deres net beskyldte Poul Lystbæk for at stå bag opkrævning af både narkopenge og kontanter fra en række bordeller i smilets by.

Annonce:

Politiets kronvidne
Artiklerne blev til på baggrund af en række håndskrevne papirark forfattet af Kasper Vetter, der på det tidspunkt afsonede et års fængsel for indsmugling af hash. Dommen modtog han november året før, efter han ifølge egen forklaring havde lagt kortene på bordet og til politiet havde forklaret sig om sin angivelige viden om kriminalitet i Østjylland.

I beretningen til Berlingske forklarede Vetter, hvordan han havde samarbejdet med flere HA’ere - blandt andet i Århus - og derved havde skaffet sig angivelig insiderviden om forholdene i rockerklubben.

Siden dannede hans håndskrevne forklaring grundlag for bestselleren ’Kronvidnet’, hvor beskyldningerne rettet mod Lystbæk dog ikke medtaget.

i forbindelse med de udokumenterede beskyldninger bragte Berlingske I september 2010 en beklagelse i papir-avisen . Beklagelsen er også vedhæftet net-versionen af samme artikel.

På rundtur
Ifølge Lystbæks advokat er det langt fra nok. Han vil gå rettens for at få artiklen slettet fra nettet.

– Jeg ser gerne, at Vetter indkaldes som vidne, da sagen jo beror på hans forklaring, siger Ole Schmidt.

Annonce:

Flere gange har Ole Schmidt forsøgt at adressere problemstillingen til Berlingske. Ifølge advokaten har Berlingske forsøgt at forsinke sagen ved at sende ham rundt mellem forskellige firmakonstruktioner - fra Berlingske A/S til Berlingske Media A/S samt uklare udmeldinger fra Lisbeth Knudsen.

– De forsøger tydeligvis at kvæle sagen. Det er umuligt at finde frem til de ansvarlige for Berlingskes netavis, siger Ole Schmidt.

Hos Berlingske vil ledelsen ikke kommentere Ole Schmidts beskyldninger.

- Sagen kører nu, og derfor vil jeg ikke kommentere sagen, siger Lisbeth Knudsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: