Passager amok i fly mod København

En svensker er anholdt i Københavns Lufthavn efter at han gik amok i et fly på vej til København og overfaldt en medpassager

En passager blev bidt i armen på Turkish Airlines flyet mod København. (Foto: Mathias Christensen/POLFOTO)
En passager blev bidt i armen på Turkish Airlines flyet mod København. (Foto: Mathias Christensen/POLFOTO)

I luften over Tyskland udspillede der sig i eftermiddag et drama i et fly fra Turkish Airlines på vej mod København, da en passager gik amok.

Han overfaldt en medpassager, der blev slået med knytnæver i ansigtet, bidt i den ene arm og blev grebet om halsen med et kvælertag.

Politiet i Københavns Lufthavn anholdt svenskeren, der er af irakisk afstamning, da flyet rute TK 1785 fra Istanbul landede i Kastrup cirka klokken 17.15. Alt var roligt ombord, da politiet kom ud til gaten, fordi det var lykkedes besætningen af dysse passageren ned.

- Han er anholdt og nu forsøger vi at finde ud af præcist, hvad der skete. Begge parter siger, at den anden begyndte, siger vagthavende Kim Vinholdt, politiet i lufthavnen.

Sparkede i sædet
Episoden begyndte tilsyneladende, da den nu anholdte sad på sædet bag en tyrkisk familie på tre. Han sparkede i sæderyggen og den tyrkiske familiefar rejste sig og bad ham om at stoppe sparkeriet. I stedet gik svenskeren løs på tyrkeren, der blandt andet fik et bid i armen.

Besætningen skilte mændene ad og satte den tyrkiske familie ind på businessclass for at få dem væk fra den vrede svensker. Men det stoppede ikke tumulten i første omgang, fordi han igen gik løs på den tyrkiske familiefar.

- Den tyrkiske familie skal på en uges ferie i Sverige og er interesseret i at komme videre. Så de er muligvis ikke interesserede i at anmelde sagen. Det vil kræve, at den overfaldne skal en tur på skadestuen for at blive undersøgt. Så vi må se, hvad det ender med, siger vagthavende Kim Vinholdt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?