Jeg har sgu ondt af Sandberg

Men Lille A fra Blågårds Plads har ikke mange kommentarer til sin tidligere vens farvel til HA

Ekstra Bladets artikler med nyhederne om Brian Sandbergs exit fra HA ,er blevet grundigt studeret af Lille Abde fra Blågårds Plads. (Foto: Finn Frandsen)
Ekstra Bladets artikler med nyhederne om Brian Sandbergs exit fra HA ,er blevet grundigt studeret af Lille Abde fra Blågårds Plads. (Foto: Finn Frandsen)
Følg Krimi

- Jeg har sgu lidt ondt af manden, hvis han er blevet smidt ud af HA, som nogen påstår. Han var så glad, da han igen kom ind i HA. Det giver han også udtryk for i sin bog. Så der er noget, der tyder på, at han kan være smidt ud. Jeg ved det ikke!

- Men jeg har sgu lidt ondt af ham. Det er den eneste kommentar, jeg har om Brian Sandberg.

Det siger en af de ledende personer fra indvandrer-grupperingen omkring Blågårds Plads i København, Lille Abde, Abdessamede Benarabe.

Læs også:

Brian Sandberg forlader Hells Angels

Ekstra Bladets artikler om Brian Sandberg og hans rockerlærling Mazdak Fabricius’ exit fra HA er allerede blevet læst grundigt på Blågårds Plads, selv om det er tidligt på dagen.

’Brian Sandberg efter bruddet med HA: Fredløs,’ står der på forsiden af gårsdagens Ekstra Blad.

Men Lille A ønsker ikke at kommentere de forlydender, da Ekstra Bladet i går formiddages opsøgte ham i Blågårdsgade.

- Jeg har ikke andre kommentarer, siger Lille A.

Læs også:

Sandbergs lærling også ude af Hells Angels

Lille A står udenfor sin foretrukne cafe og ryger en joint og drikker kaffe. Han går afslappet frem og tilbage på gaden og snakker med nogle af gutterne fra gaden.

De kender alle Brian Sandberg, som dagligt har haft sin gang på Blågårds Plads i adskillige år, efter at han første gang blev smidt ud af HA i bad standing i 1998. Forholdet blev imidlertid afbrudt i 2005, efter at Sandberg var vendt tilbage til HA som fuldgyldigt medlem igen, og de to tidligere venner har ikke talt sammen i flere år.

Brian Sandbergs exit fra HA er indgående blevet diskuteret på Blågårds Plads de seneste dage: Er Brian Sandberg selv gået af personlige eller familiære grunde? Af hensyn til sin familie og sin 13-årige søn? Er det hele blevet for meget for ham med en lang fængselsdom hængende over hovedet? Eller har han fået sparket af HA?

Læs også:

Ude af HA: Nu skal han under nålen

Både Sandberg og Mazdak Fabricius er kommet ud ag HA som ’left’, og i forbindelse med, at Brian Sandberg ikke længere er medlem af Hells Angels er han blevet flyttet fra HA-rockerafdelingen i Vestre Fængsel til et mindre arresthus i provinsen, erfarer Ekstra Bladet.

På et tidspunkt var Brian Sandberg og Lille A så gode venner, at de også delte en lejlighed sammen i Tyskland, fremgår det af Brian Sandbergs bog ’Gangster’.

Læs også:

Sandberg og Fabricius: Alene og på røven

I 2010 kom det imidlertid frem, at HA havde haft planer om at myrde Lille A ved et attentat foran Københavns Byret i 2009. Hovedpersonen dukkede imidlertid ikke op.

Indtil 2005 var Brian Sandberg og Lille A pot og pande. De sås dagligt ved Blågårds Plads. Kom en del i hinandens hjem, og gik ofte i byen på in-steder som Konrad, Ketchup og NASA. Gennem en længere periode delte de en lejlighed i Tyskland.

Men ifølge Brian Sandbergs bog ’Gangster’ blev Lille A mere og mere radikaliseret og af bogen fremgår det, at Lille A ifølge Brian Sandberg forsøgte at omvende Brian Sandberg til islam.

- Han lagde overhovedet ikke skjul på, at han forsøgte at omvende mig. De har jo den opfattelse, at hvis de kan omvende en vantro, får de en direkte billet til Paradis, siger Brian Sandberg i ’Gangster’.

Det lykkedes dog ikke.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind