Bøller fra Vollsmose mister kontanthjælp

Odense-rådmand vil fjerne kontanthjælp fra unge, hvis kommunen opdager, at de var med til at rasere skadestue.

(Foto: Nicolai Brix)
(Foto: Nicolai Brix)

Odense-rådmand vil skrue bissen på over for de unge, som deltog i angrebet på skadestuen på Odense Universitetshospital, skriver Fyens Stiftstidende

For er der kontanthjælpsmodtagere blandt de cirka 70 unge mennesker, der natten til tirsdag trængte ind på skadestuen, risikerer kontanthjælpen at ryge. Sådan lyder meldingen fra Peter Rahbæk Juel (S), der er social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense Kommune.

- Vi går sammen med politiet i gang med at lokalisere, hvem der har været med, og hvem der får kontanthjælp, fortæller han.

Læs også:

Bøller jagtede sygeplejersker på skadestuen

Og passer de unge ikke deres aktivering, tager kommunen kontanthjælpen - først gradvist og senere i fuldt omfang, hvis de unge fortsat ikke møder op.

- Kan man rende rundt med køller på skadestuen, kan man også passe sin aktivering, mener Odense-rådmanden.

Samme metode tog Odense Kommune i brug sidste år, da flere mænd på en video på internetsiden Youtube.com hånede og generede to politifolk under en anholdelse i Vollsmose. Flere endte med at få frataget deres kontanthjælp.

Læs også:

Kvinder i Vollsmose: 'Vi bærer jo uniformen, så vi er ikke bange'

Venstres Odense-rådmand Jane Jegind vil tage skrappere midler i brug. Hun mener ikke, at kommunen skal tilbyde aktivering og uddannelse til de mest respektløse bøller. I stedet skal Folketinget gøre det muligt at give længere fængselsstraffe.

- Folketinget må lave nogle bedre redskaber til politi og domstole. De, der er så langt ude, at de kan finde på at gå til angreb på en skadestue, viser med al tydelighed, at de ikke ønsker at deltage i samfundet, siger Jane Jegind til Fyens Stiftstidende.

Hun ser gerne, at kommunen i højere grad skærer i forældrenes børnepenge, hvis unge under 18 år opfører sig helt uden for ret og rimelighed.

Deltag i debatten under artiklen: Er det en god løsning at ramme bøllerne på økonomien, eller skal der andre midler i brug?

Eller vil de blot blive mere kriminelle, hvis man tager pengene fra dem?

Og deltag i afstemningen ude til højre i artiklen