Annonce:
Annonce:

Tiltalt stortyv: Her er hans skjulte slot

En sigøjner fra Nordsjælland, der er tiltalt for hjemmerøverier og organiserede indbrud, har bygget en luksusvilla i hjemlandet Serbien, selvom familien lever af socialhjælp

Annonce:
Følg Krimi

En kæmpe villa troner som et palads mellem faldefærdige rønner i den lille fattige serbiske by Crepaja 40 kilometer nordøst for Beograd.

Villaen på Beogradska Straat 31 er bygget af sigøjneren Zlatoje Dumitrov, 50, der har boet i Danmark i en snes år. Han og familien i Espergærde lever af sociale ydelser i Danmark, men alligevel kører han i Mercedes Cabriolet og har de senere år bygget villaen i hjembyen Crepaja.

Familieklan bag grove hjemmerøverier

Politiet mener, at pengene til luksuslivet stammer fra omfattende berigelseskriminalitet. Ved retten i Helsingør er Zlatoje Dumitrov tiltalt sammen med tre andre serbiske sigøjnere for hjemmerøverier i Nordsjælland, organiserede indbrud og tyverier og socialbedragerier mod Helsingør Kommune.

Dommen i sagen falder på fredag.

Annonce:

Lejede container til tyvekosterne
Zlatoje Dumitrov formodes at have haft en kriminel indtægt på millioner af kroner de senere år. Politiet har rejst tiltalte for tyverier for samlet 2,4 millioner kr. og for socialbedrageri for 222.000 kr.

Tyvekosterne blev opbevaret i en lejet skibscontainer i Græsted til de blev solgt eller kørt til Serbien og solgt, mener politiet.

Ifølge tiltalen har Zlatoje Dumitrov planlagt flere hjemmerøverier, hvor han udpegede ofrene for fire tilrejsende serbiske sigøjnere, der alle er i familie. De brød ind hos pensionister i Espergærde, Snekkersten og Birkerød om natten og truede ofrene med død og vold. En 63-årig mand blev slået med en hammer.

Kun en af de fire tilrejsende hjemmerøvere er fanget og sidder på anklagebænken under retssagen i Helsingør, mens tre er efterlyst og formodes at skjule sig i Serbien. Tysk politi vil også have fat i de formodede hjemmerøvere, der menes at stå bag syv hjemmerøverier og et rovmord på en 75-årig pensionist i Sachsen.

Serbien beskytter tre hjemmerøvere

Annonce:

Under retssagen i Helsingør forsøgte anklager Kristine Scharling at bore i økonomien bag Zlatoje Dumitrovs husbyggeri i Crepaja, men han svarede kun modvilligt.

Sagde intet om huset til kommunen
Han har aldrig oplyst om husbyggeriet i Serbien til de sociale myndigheder i Danmark, men da han blev anholdt fandt politiet et foto af huset, hvor Zlatoje Dumitrov stolt troner ved villaen sammen med brorsønnen DT, 21, der blev gift under en stor fest i huset.

Pengene til kæmpevillaen stammer fra familiens opsparing, forklarede Zlatoje Dumitrov i retten.

Ifølge de serbiske myndigheder ejes huset af Zlatoje Dumitrov, men han fortalte i retten, at huset var hele familiens. De købte en byggegrund for seks-syv år siden og har siden bygget på huset. Huset er ikke bygget færdigt endnu. Anden og tredje etage mangler at blive gjort færdige.

Annonce:

Huset står tømt i øjeblikket og venter på at Zlatoje Dumitrov kommer på fri fod. Han risikerer højst fire års fængsel, fordi hjemmerøverierne blev begået før lovstramningen 1. juli sidste år, hvor mindstestraffen for et hjemmerøveri er fem års fængsel.

Serbisk tyvebande hærgede i hele landet

Læs meget mere om sigøjnersagen i Ekstra Bladet onsdag eller køb e-bladet her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: