Annonce:
Annonce:

Vidne til massakre: - Vi løb for livet

- Manden skød vildt omkring sig. Vi løb for livet, siger et øjenvidne til massakren i Belgien. Et fjerde uskyldigt offer er død af sine kvæstelser

Annonce:
Følg Krimi

Pladsen foran Justitspaladset i den belgiske by Liège var fuld af mennesker på juleindkøb, da Nordine Amrani, 33, i dag kl. 12.30 begyndte at kaste granater og åbnede ild mod folkemængden med sin riffel.

- Manden skød vildt omkring sig. Så løb vi for livet, siger øjenvidnet Herve Taveirne til den belgiske radio VRT. Han havde været inde i Justitspaladset, da han så manden kaste en granat.

Herve Taveirne greb fat i en dreng på gaden og trak ham med ind i Justitspaladset:

- Udenfor hørte jeg skyderi. Vores liv var i fare, siger Herve Taveirne.

Læs også: Hævn mod retten: Våbendømt bag massakre

Et andet vidne, Dimitri Degryse, kom forbi i sin bil og hørte et brag:

- Jeg så folk som løb og folk som skreg. Jeg kørte rundt om hjørnet og så blødende mennesker, der lå i knust glas. Der var totalt kaos, siger han.

Annonce:

Tre uskyldige, to skoleelever på 15 og 17 og en 75-årig kvinde, blev gerningsmandens dødsofre, før han skød sig selv med en pistol. 75 meldes kvæstet, flere alvorligt. Angrebet skete ved busstationen på Place Saint-Lambert.

Ifølge Le Soir er endnu et offer død på hospitalet for kort tid siden. Det er en 20-årig mand. Dermed har massakren kostet fire uskyldige livet.

- Jeg gik ud af min lejlighed og troede, jeg kunne lugte fyrværkeri. En masse politimænd kom løbende med hævede pistoler, og jeg så en kvinde, som blødte ud af hovedet, siger den 22-årige Edelhart Olivier, der studerer på byens universitet til Ritzau.

Læs også: Granatangreb i belgien: Fem døde, 75 kvæstede

- Så så jeg alle de her mennesker komme løbende imod mig, og den normale reaktion er jo at løbe i samme retning, så det gjorde jeg, fortæller Edelhart Olivier, der ikke havde nogen idé om, hvad der foregik.

- Jeg regnede ikke med, at det var granater. Men det mindede om en krigsfilm, og jeg hørte tre eller fire store brag, siger den 22-årige studerende.

Annonce:

Alaen Louhanne sad på en café med sin kone i og spiste en sandwich.

- Først snakkede folk om, at to tyve var ved at begå et røveri i et supermarked. Men så kom der en politimand ind og sagde, at vi skulle sætte os om bag i caféen.

Politiet affyrede skud
- Pludselig løb politiet forbi ude foran og skød en eller to gange, siger Alaen Louhanne, der ikke kunne se, hvem politiets skud rettede sig mod.

I de hektiske minutter efter angrebet jagede politiet flere formodede gerningsmænd, men er nu sikre på, at Nordine Amrani handlede på egen hånd. Han havde afsonet knapt fem års fængsel for våbenbesiddelse og hash, var prøveløsladt og skulle til afhøring i dag i en ny sag.

Belgisk politi mener, at massakren var hævn mod retssystemet, selvom det var helt tilfældige mennesker på gaden, som han dræbte og sårede.

Annonce:

Lille pige skreg på sin mor
Et vidne, 24, var på Place Saint Lambert, da han hørte to eksplosioner. Han så et mand skyde med et stort våben:

- Et busskur blev helt ødelagt og der lå mindst seks personer på jorden. Jeg tog en lille pige i favnen, som skreg på sin mor. Jeg afleverede hende til den første politibetjent, jeg så, siger vidnet til Le Soir.

Et andet vidne så manden klædt i militært tøj kaste med granater:

– Alla mennesker flygtede på grund af eksplosionerne, siger vidnet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: