Annonce:
Annonce:

Dansk advokat tiltalt i tysk hvidvasksag

Dansk advokat spiller nøglerolle i stor tysk sag om hvidvask af russiske millioner.

Annonce:
Følg Krimi

En 61-årig dansk advokat er i centrum i en stor tysk sag om hvidvask af penge. Det oplyser statsadvokaten i Frankfurt am Main til Ritzau.

Sagen drejer sig om hvidvask af et beløb på 150 millioner dollar. Det svarer til 840 millioner kroner. Pengene stammer angiveligt fra Rusland og er via transaktioner over Bermuda ført til Europa og tilbage til Moskva.

- De tiltalte er ikke fængslet. Det har der ikke været grundlag for i henhold til tysk lov, siger overstatsadvokat Doris Möller-Scheu.

Hun vil af hensyn til tavshedspligten ikke oplyse navnet på advokaten.

Den danske mangemillionær Jeffrey Galmond har tidligere været sat i forbindelse med sagen.

Fire forhenværende medarbejdere i en tysk storbank er også blevet tiltalt i sagen. Ifølge tyske medier drejer det sig om Commerzbank, der er Tysklands næststørste bank.

Tiltalen mod den danske advokat og de fire bankfolk lyder på, at de i perioden 1995 til 2008 har påført russiske teleselskaber og statslige virksomheder et tab på 150 millioner dollar.

Det er angiveligt Ruslands tidligere kommunikationsminister Leonid Reiman, der har profiteret på hvidvasken. Ifølge Doris Möller-Scheu foregår der en særskilt efterforskning rettet mod ham.

Leonid Reiman har været en af de nært betroede til Ruslands tidligere præsident og nu premierminister Vladimir Putin.

De fire bankansatte har alle arbejdet med Østeuropa som område. Den danske advokat har ifølge Doris Möller-Scheu instrueret dem i, hvordan der skulle svindles.

Advokaten Jeffrey Galmond kom i de tyske myndigheders søgelys tilbage i 2005, da det tyske finanstilsyn og statsadvokaten i Frankfurt indledte sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: