Det er Brønderslevparret dømt for

Brønderslevparret er fundet skyldig i langt de fleste af anklagerne for den historiske vanrøgt, vold, indespærring og sexovergreb i en stor børneflok

(Privatfoto og Ekstra Bladet)
(Privatfoto og Ekstra Bladet)

* Faren og moren er fundet skyldige i omfattende vanrøgt af deres fælles og sammenbragte børn. Retten lægger til grund, at børnene i perioder ikke fik nok at spise. De havde ikke nok tøj på og blev ikke vasket nok.

* Begge er dømt for vold mod deres børn - med slag eller spark.

* Faren frifindes for at have tvunget et barn til at indtage kogende tomatsuppe, fordi det er uklart, hvor det er foregået.

* Men han kendes skyldig i at have fået sin ældste datter til at indtage hundeekskrementer og hundeurin.

* Faren frifindes for at have tvunget sin i dag 21-årige datter til sex med en hingst, men for ulovlig tvang ved at have fået pigen til at grave sin egen grav og tvunget hende til at skovle sne uden tilstrækkelig beklædning. Det betød, at pigen fik koldbrand i syv tæer.

* Faren og moren er fundet skyldig i at have indespærret pigen på et uopvarmet loftsværelse i lang tid.

* I det hele taget dømmes kvinden for at have været passiv over for farens vold og anden mishandling af børnene.

* Faren er fundet skyldig i over 30 sexovergreb mod sin steddatter. Det skete i et hus i Taars eller på køreture. Pigen var dengang under 15 år.

* Faren er også fundet skyldig i at have voldtaget sin biologiske datter - den 21-årige pige, der flygtede og startede hele sagen i februar sidste år.