Rasende stuepiger håner Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn konfronteres med vrede stuepiger uden for retten - og måske også i vindeskranken

Skam dig, lød nogle af tilråbene, da Dominique Strauss-Kahn ankom til retsbygningen. (Foto: AP)
Skam dig, lød nogle af tilråbene, da Dominique Strauss-Kahn ankom til retsbygningen. (Foto: AP)

Dominique Strauss-Kahn, 62, blev mødt af snesevis af vrede hotelstuepiger, da han ankom til retten i New York, hvor han tidligere i dag erklærede sig ikke skyldig i sexovergreb mod en stuepige på luksushotellet Sofitel på Manhattan.

Stuepigernes fagforening havde transporteret kvinderne med bus til retsbygningen i det centrale New York, hvor de bød Strauss-Kahn velkommen med en pibekoncert.

– Skam dig, råbte de blandt andet ifølge avisen VG.

Læs: Magtens mænd med åben gylp

Det er ikke kun uden for retten, at den tidligere valutachef vil blive konfronteret af stuepiger. Hans formodede sexoffer, en 32-årig afrikansk stuepige, erklærer sig parat til at vidne mod franskmanden.

– Hun vil møde op i retten og fortælle sandheden. Hun vil have retfærdighed, siger kvindens forsvarsadvokat Kenneth Thompson til pressen uden for retsbygningen.

– Det var et forfærdeligt sexovergreb mod en uskyldig kvinde, konstaterer advokaten og beskriver sin klient som en kvinde med ’værdighed og respekt’.

Tvunget til oralsex
Der er foreløbig kun få oplysninger om stuepigens identitet. Hun er en 32-årig indvandrer fra Guinea i Vestafrika, der har arbejdet i tre år på luksushotellet nær Times Square. Hun bor i New York-bydelen Queens, hvor hun er enlig mor til en teenagedatter.

Den 32-årige kvinde har fortalt politiet, at hun blev forsøgt voldtaget og tvunget til oralsex, da hun 14. maj var i færd med at gøre rent på Strauss-Kahns hotelværelse.

Strauss-Kahn blev efterfølgende anholdt og sigtet for voldtægtsforsøg og andre seksuelle overgreb mod kvinden. Han trak sig senere som chef for Den Internationale Valutafond (IMF). Strauss-Kahn skal sidde i husarrest frem til næste retsmøde, der finder sted 18. juli.

1 af 3 Stuepigerne ankom med bus til retten for at vise deres utilfredshed med den sexanklagede franskmand. (Foto: AP)
2 af 3 Dominique Strauss-Kahn ankommer til retten i selskab med sin kone, Anne Sinclair. (Foto: AP)
3 af 3 Skam dig, lød nogle af tilråbene, da Dominique Strauss-Kahn ankom til retsbygningen. (Foto: AP)