Lundin fik 510 kr.

Den firedobbelte drabsmand havde krævet 10.000 efter nyt overfald i Anstalten i Herstedvester

Peter Lundin blev ikke rig efter et overfald i Anstalten i Herstedvester i februar.

Mandag krævede han ellers 10.000 kroner ved et nævningeting i Østre Landsret efter af en medfange at have fået flere slag i hovedet med en tung gryde. I går blev han kun tilkendt 510 kroner for svie og smerte.

Den firedobbelte drabsmand ankom mandag til retten iført fikserbælte og håndjern, skarpt bevogtet af politi og fængselsbetjente. I retten fremviste han et lille ar i panden, som han må leve med resten af sit liv. Alligevel takserede dommerne volden til at være kun cirka 500 kroner værd.

Overfaldsmanden var den 24-årige Jon Breum, der samtidig var tiltalt i landsretten for blandt andet en lang række indbrud og vold mod flere politifolk. Anklagemyndigheden krævede ham anbragt på hospital for sindslidende.

I går mente nævningetinget, at Breum var sindssyg i gerningsøjeblikket og dømte ham straffri. I stedet skal han under psykiatrisk behandling.

Den 24-årige erkendte overfaldet på Peter Lundin, men retten understregede, at den psykiatriske anbringelse intet har med overfaldet at gøre, men skyldes sagens øvrige 14 anklagepunkter samt Jon Breums problematiske fortid.

Læs også:
. Lundin overfaldet igen