Annonce:
Annonce:

Autonom anholdt for drabsforsøg

Rabiat nazist skulle likvideres, mener politiet

Annonce:
Følg Krimi
Der var tale om et renlivet likvideringsforsøg, da den 30-årige nazifanatiker Thomas Derry Nakaba blev overfaldet, slået og livsfarligt dolket midt på en gade, som myldrede med lørdagshandlende Vesterbro-borgere.

I går blev en 25-årig mand - særdeles velkendt af politiet som autonom aktivist - anholdt i sagen og sigtet for drabsforsøg.

At Nakaba skulle likvideres, bygger politiet på, at angriberne ventede på ofret - og ikke mindst den vildskab, hvormed raidet blev udført.

Med et dybt knivstik fik den overfaldne nærmest skåret den ene nyre ud af kroppen, og organet måtte efterfølgende helt fjernes ved en operation på Rigshospitalet, hvor det lykkedes lægerne at redde den 30-åriges liv trods et stort blodtab.

Udpeget af vidner
Baggrunden for anholdelsen af den 25-årige er både vidneforklaringer - altså signalementer - og tekniske undersøgelser, oplyser kriminalinspektør Kurt Jensen fra drabsafdelingen.Han vil ikke gå nærmere ind i disse detaljer.

- Vi mener, at den anholdte har fire medgerningsmænd. Disse fire sidder formentlig godt nervøse og venter på, at vi kommer og ringer på deres dør. Derfor skal de vide så lidt som muligt, siger Kurt Jensen.

Han betegner nu teorien om et autonomt overfald som 'hovedsporet'. Der har tidligere også været formodninger fremme om, at baggrunden skulle søges i Thomas Derry Nakabas liv i fængselsverdenen. Han var på udgang under afsoningen af en dom på otte år, da han blev forsøgt dræbt.

Ville selv likvidere
Politiet har talt med op imod 50 vidner, som befandt sig på vej til eller fra et af Matthæusgades tre supermarkeder lørdag kort før kl. 15, da Thomas Derry Nakaba kom ud fra fitness-centret 'Ve og Vel' i passagen Vester Gågade. Han blev overfaldet og kaldt 'nazi-svin'.

- Det er første gang, vi ser noget, der virker så velplanlagt af politiske årsager. Nogen har fået øje på ham og har så ventet på, at han kom ud af motionscentret. En usædvanlig modbydelig og grov sag, siger kriminalinspektøren.

Paradoksalt nok er det tilsvarende iskolde likvideringsforsøg, som Thomas Derry Nakaba afsoner sine otte år for. Han sendte tre brevbomber til racefjender og politiske modstandere i England, og da politiet kom til hans hjem i Nordsjælland for at anholde ham, skød han en betjent i benet.

Hvem har set dem
Selvom kriminalpolitiet har afhørt mange vidner til drabsforsøget, er Kurt Jensen stadig interesseret i henvendelser, specielt om de fem mænds flugtrute. Enten er de løbet over Enghavevej og forsvundet i en bil eller en opgang i Sundevedsgade, Hedebygade eller Tøndergade. Eller også er de løbet den modsatte vej - til Valdemarsgade.

Det var netop i sidstnævnte gade, at den 25-årige blev anholdt, da han kom spadserende i går ved middagstid. Han bor i kvarteret, men politiet ønsker ikke at oplyse hvor.

Den unge autonome er kendt af politiet helt tilbage fra 1993. Han har været anholdt flere gange, hvor de autonome har været i kamp med både politi og nazister.

I nat var han stadig ikke afhørt, for han ønsker ikke at udtale sig, før han kan få den beskikkede forsvarsadvokat, Hanne Reumert, ved sin side.

I dag vil han ved et grundlovsforhør blive krævet fængslet for drabsforsøg. Politiet forlanger dørene lukket, fordi de øvrige gerningsmænd stadig er på fri fod.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: