Dobbelt-morder konge i fængslet

Den Bandidos-rocker, der er høvding på den lukkede rocker-afdeling i Nyborg Statsfængsel, har til fulde bevist, hvor langt han er i stand til at gå for sin klub.

Han var nemlig manden bag et af de mest opsigtsvækkende og blodige attentater under rockerkrigen mod Hells Angels i 90'erne: Angrebet med en panserværnsraket på Hells Angels klubhus i Titangade under en fest i 1996.

To mennesker blev dræbt og 19 gæster kvæstet ved angrebet, der også bekræftede de rystede naboer i, at det var livsfarligt at bo dør om dør med rockerne midt i en blodig krig.

LIVSTIDSDOM
I 1998 blev Niels Poulsen ved Østre Landsret idømt fængsel på livstid for attentatet. Dengang var han 25 år og prøvemedlem i Bandidos.

Han afsoner straffen i Nyborg Statsfængsel, hvor de fleste fængslede Bandidos-rockere er samlet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er han den uofficielle leder for de omkring 20 rockere, der er samlet på to sær-afdelinger i fængslets nordfløj. Et sted, hvor fængselspersonalet kun nødigt går med til at arbejde, fortæller en tidligere ansat i fængslet til Ekstra Bladet.

- Man rokerer, så folk højst er der tre måneder ad gangen, men ingen har lyst til at arbejde der. Før fik man et tillæg på 125 kroner om dagen for at gå på rockerafdelingen, men det blev sparet væk, siger fængselsbetjenten, der ikke ønsker sit navn i avisen.

Også han oplevede trusler om tæsk, mens han var på afdelingen.

TVUNGET TIL HÆRVÆRK
Ved oprøret i fængslet søndag aften var Bandidos-rockerne udelukket fra at deltage. De var nemlig blevet spærret inde i deres celler på grund af måneders trusler og chikane mod personalet på afdelingen. Den spændte situationen blev især forværret, da fængslets ledelse fjernede de tunge håndvægte fra træningslokalerne.

Det er almindelig kendt i fængslerne, at rockerne sidder på toppen af fangehierarkiet -og det er derfor, de nu er samlet på få, isolerede afdelinger i de store fængsler.

Men om det netop var Bandidos-rockerne, der orkestrerede oprøret i Nyborg, er der ingen, der ved.

- Det billede, der tegner sig, er, at det var en mindre, organiseret gruppe af negativt stærke fanger, som stod bag, siger fængselsforbundets formand Carsten Pedersen.

- Meget tyder også på, at mange af dem, der deltog, var blevet truet og tvunget til at følge trop.

Nyborg Politi står over for et hav af afhøringer og tekniske undersøgelser.

- Vi har en idé om, hvem det er, vi skal have fat i, men vi mangler stadig beviserne, så det er for tidligt at sige noget endnu, siger kriminalinspektør Poul Erik Bentsen.