Savværksdrabet: Helle havde snitsår på håndleddene

Den 74-årige fængslede mand nægter såvel drab som medlidenhedsdrab

Helle Sørensen havde snit i håndleddene, som skabte mistanke om selvmord. Andre spor på liget og på gerningsstedet fik politiet til at sigte en 74-årig mand for drab. (Privatfoto).
Helle Sørensen havde snit i håndleddene, som skabte mistanke om selvmord. Andre spor på liget og på gerningsstedet fik politiet til at sigte en 74-årig mand for drab. (Privatfoto).
Følg Krimi

Da liget af den 33-årige Helle Sørensen i mandags blev fundet på det nedlagte savværk i Tommerup på Fyn, gik politiet i første omgang ud fra, at der var tale om selvmord.

Tommerup-mordet: 74-årig fængslet for medlidenhedsdrab
- Der var nogle omstændigheder omkring ligfundet, der pegede i den retning. Især nogle snit i håndleddet ledte tankerne hen på selvmord, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi til Ekstra Bladet.Savværks-drabet: Her er politiets store udfordring
- Vi rykker altid ud, når et dødsfald indtræder under usædvanlige omstændigheder. Så foretager vi helt automatisk det, der som regel betegnes som en drabsefterforskning. Det var så også årsagen til, at vi ret hurtigt gik bort fra selvmordsteorien.

Manden nægter alt
Hvilke facts og spor, som fik politiet til at ændre opfattelse, vil Henrik Justesen ikke ud med.

- Nej. Der er fængslet en mand i et lukket grundlovsforhør, og så er det forbudt at videregive oplysninger af den karakter. Men det var de ting, vi ret hurtigt observerede, der fik os til at interesse os for manden. Da mistanken om, at han havde slået Helle Sørensen ihjel, opstod, skred vi til anholdelse.

33-årig fik også snøret noget om halsen
Manden, der er fra Faxe, nægter sig skyldig i drab. Ligeledes nægter han sig skyldig i at have slået den psykisk syge Helle Sørensen ihjel af medlidenhed.

Det sidste var der også tegn på, kunne være tilfældet, selv om efterforskerne hældede mest til, at han var regulær drabsmand og sigtede ham for det.

Drabssigtets bopæl netop undersøgt
Men i grundlovsforhøret lagde dommeren mest vægt på medlidenheds-sporene og fængslede ham på det grundlag frem til foreløbigt 4. juli.

Ud over snittene i håndledet er kvinden dræbt ved knivstik og ved omsnøring om halsen, oplyste politiet, inden det lukkede grundlovsforhør stoppede for videre information til offentligheden.

TV: Dræbte Helle skrev om sin sygdom

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller