TV: Sparket ned på gaden: Er det politivold?

'The take down' bliver videoen på nettet kaldt, hvor en britisk politibetjent ses sparke benene væk under en mand i håndjern. Magtmisbrug og 'ulækkert' er reaktionen i offentligheden, men politiet forsvarer handlingen. Se video

Følg Krimi

'Hvad laver du?!'

Sådan lyder den første, frustrerede reaktion fra den omstimlende gruppe af mennesker, efter en betjent fra South Wales' politi har lagt en ung mand i håndjern og derpå sparket og hægtet ham bagfra.

Det bevidner den oprindeligt seks minutter lange video, tilstedeværende Nathan Jones optog med sit mobilkamera på øen Barry Island, der er kendt som et lystigt ferieområde i Storbritannien.

TV: Betjente tæsker mistænkt - nu er de fyret

- Det er sådan, vi bliver behandlet af dem, som det er meningen skal passe på os, fortalte han efterfølgende til en walisisk netside. Han tilføjede:

- Han (den forurettede, red.) havde intet gjort galt - ingen af betjentene kunne sågar fortælle os, hvorfor han blev tilbageholdt.

Nultolerance
På videoen kan man se, hvordan en række tilstedeværende alligevel, mere eller mindre heldigt, forsøger at få ud af betjentene, hvad der kan retfærdiggøre den voldsomme håndtering af anholdelsen.

TV: Dette er ikke politivold

Politiet har tidligere givet udtryk for, at man i området har en nultolerance-politik over for alkohol og anstødelig opførsel, og det vil man, trods episoden blive ved med:

- Vi fortsætter patruljeringerne i området og tage hånd om dem, der opfører sig på en måde, som kan være til gene for den lovlydige del af befolkningen, sagde Barry Politis Matthew Rowlands.

Hvad mener du - er politiets behandling i orden? Se klip fra episoden over artiklen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+