TV: Nabo til drabssigtet: Det er synd for ham

Kvalt med pose og reb: 82-årige Anny Johannessen har ondt af den 84-årige mand, som politiet sigter for at have kvalt sin 80-årige demente hustru

- Det er synd for ham. Jeg har virkelig ondt af ham.

Den 82-årige pensionerede sygehjælper, Anny Emilie Johannessen, er dybt berørt over at hendes 84-årige nabo, S.T.H., i weekenden blev sigtet og fængslet for at have kvalt sin 80-årige demente hustru med en pose over hovedet og et reb om halsen.

Anklage: 84-årig kvalte konen med pose og reb

Et venligt menneske
Anny Johannessen betegner naboen som et meget venligt og sødt menneske. Hun står derfor helt uforstående overfor, at han bevidst skulle have ombragt sin hustru.

- Jeg ved, at han ikke har gjort det med nogen ond hensigt. Hun må have irriteret ham. Jeg har bemærket, at hun talte meget, og nogle gange svarede han ikke. Men hun blev ved. Under alle omstændigheder håber jeg, at han får et godt liv. Men det kan han vel ikke få, hvis han skal være på den lukkede afdeling, lyder det fra den 82-årige dybt berørte og bekymrede nabo.

Fundet med pose over hovedet
Den 84-årige pensionist fra Ferritslev på Fyn blev anholdt i lørdags efter at et familiemedlem fandt ham liggende halvt bevidstløs på gulvet i ægteparrets stue. En Falckmand fandt efterfølgende den dræbte kvinde i et mindre værelse tæt på stuen. Hun lå på ryggen med en plastikpose over hovedet og et reb snørret tre gange rundt om halsen.

Den 84-årige var ved anholdelsen fortumlet og konfus. Han spurgte gentagne gange efter hustruen og mente, at hun stadig så fjernsyn.

Måtte opgive afhøring
En politiafhøringen af manden lørdag måtte opgives. Han nåede dog at forklare, at det var meningen at 'begge skulle dø.'

En søn har til politiet afgivet forklaring om et muligt motiv til drabet. Men der blev søndag i byretten i Odense nedlagt referatforbud netop omkring denne del af sønnens forklaring.

Den 84-årige var ikke i stand til at deltage i grundlovsforhøret og blev in absentia fængslet til den 20. september, da dommeren fandt at der var en bestyrket mistanke mod manden.

Den sigtede er for øjeblikket indlagt på Odense Universitets Hospital.