Annonce:
Annonce:

Politiet: Her smugler Bandidos hash til Sverige

Tre danskere, to af dem med tilknytning til Bandidos, er tiltalt i Sverige for smugling af 187 kilo hash. Sagen førte til afsløring af kæmpe hashlager på Frederiksberg

Kl. 16.23 kører den danske Volvo V70 ind i Sverige fra Øresundsbroen med to Bandidos-relaterede. De overvåger smuglingen af 187 kilo hash i en Ford Focus, der følger Volvoen. (Politifoto)
Kl. 16.23 kører den danske Volvo V70 ind i Sverige fra Øresundsbroen med to Bandidos-relaterede. De overvåger smuglingen af 187 kilo hash i en Ford Focus, der følger Volvoen. (Politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

Med 187 kilo hash i otte sportstasker kører tre danskere i to biler her ind i Sverige fra Øresundsbroen.

Smuglerbilen, en Ford Focus, føres af en 37-årig dansker, mens to andre danskere, 27 og 34, der er knyttet til Bandidos, overvåger smuglingen fra en Volvo.

Alle tre bliver otte timer senere anholdt af svensk politi med hashen på en p-plads ved landevejskroen 'RiksRasta' i Brålanda tæt på den svensk-norske grænse.

Nu er de tre danskere tiltalt for grov narkosmugling ved tingsrätten i Vänersborg, hvor de risikerer mindst otte års fængsel.

Finder 650 kg. hash i lejlighed

Den svenske fangst, som skete den 23. maj i år, førte til en dansk-svensk politioperation, hvor yderligere 650 kilo hash blev beslaglagt i København.

Annonce:

Hashlager i lejlighed
Det skete den 2. august, hvor politiet fandt hashlageren i en lejlighed på Bispeengen på Frederikberg og anholdt en 42-årig mand. Ifølge politiet leverede han også de 187 kilo hash, der blev taget i Sverige, og som givetvis var på vej til modtagere i Norge.

- Vi har haft et fint samarbejde med svensk politi, siger Steffen Th. Steffensen, Københavns politis narkosektion. De otte sportstasker, der blev fundet i smuglerbilen, var købt få dage tidligere i København.

- Vi mener, at den 42-årige var leverandør af hashen, der blev fundet i Sverige, siger Steffen Th. Steffensen.

Hashsmuglingen blev afsløret ved en tilfældighed, da en svensk politipatrulje fattede mistanke til de to danske biler, der ved midnat kørte ind på p-pladsen og parkerede ved siden af hinanden.

Betjentene bad om at se kørekort, men kunne med det samme lugte hashen i Ford Focus bilen. I bagagerummet lå de 187 kilo hash, der med en koncentration på hele 30 procent THC, havde en værdi på 20 millioner kr. i Sverige.

Annonce:

De tre tiltalte nægter sig skyldige. Den 37-årige, der kørte smuglerbilen, hævder, at han blev tvunget til at køre bilen, der skulle parkeres i Oslo. Efter en time skulle den 37-årige gå tilbage til bilen.

Truet til hashsmugling
- Jeg var udsat for alvorlige trusler. Jeg skyldte 100.000 kroner plus renter, så jeg var tvunget til at køre. Jeg vidste ikke, hvad sportstaskerne indeholdt, men jeg kunne lugte den mærkelige lugt, har den 37-årige dansker forklaret til svensk politi.

Den 37-årige forklarer, at han lånte bilen af en kammerat og kørte den til en anvist plads i København, hvor der kom nogle mænd med rygmærker og smed spotstaskerne ned i bagagerummet. Han så aldrig deres ansigter.

De to tiltalte Bandidos-relaterede siger, at de ikke anede, der var hash i Forden.

Blandt beviserne mod de tre danskere er blandt andet teleoplysninger, der viser flere end 20 mobilsamtaler mellem de tre mænd, mens de kørte fra Malmø til Brålanda.

Annonce:

En udskrift af Volvoens GPS viser hele smuglerruten fra København, over Øresundsbroen og turen i retning mod Norge. Grænsen mellem Sverige og Norge er 500 kilometer lang og fyldt med ubevogtede grænseovergange, der gør det let for smuglere.

Var på 'prøvetur'
Svensk politi mener, at Bandidos-medlemmer stod bag hashsmuglingen. Det baserer sig blandt andet på efterretninger fra dansk politi. Den 27-årige tiltaltes far er Bandidos. I den 27-åriges celle har politiet fundet en skitse, som tyder på, at hashen skulle afleveres til ukendte personer ved gadekøkkenet Tex Burger på Skøyen i Oslo.

Tidligere i år blev de to Bandidos-relaterede stoppet i en toldkontrol i Svinesund i Norge på en formodet 'prøvetur' uden hash. De forklarede, at de skulle besøge veninder i Lillehammer. Da de blev anholdt den 23. maj fortalte de igen, at de skulle besøge veninderne i Lillehammer.

Svensk og norsk politi vurderer, at 90 procent af al beslaglagt hash kommer via Danmark. Priserne i vores nabolande er højere end i Danmark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: