Carinas organ-læge sigtet af politiet

Overlæge Benedicte Dahlerup sigtet for pligtforsømmelse i sagen om Organ-Carina

Carina Melchior blev opgivet af lægerne, og forældrene blev bedt om at forholde sig til at donere hendes organer  - helt uden grund, hun overlevede. Nu har politiet sigtet overlægen Benedicte Dahlerup (indsat) for pligtforsømmelse. (Privatfoto).
Carina Melchior blev opgivet af lægerne, og forældrene blev bedt om at forholde sig til at donere hendes organer - helt uden grund, hun overlevede. Nu har politiet sigtet overlægen Benedicte Dahlerup (indsat) for pligtforsømmelse. (Privatfoto).

Overlæge Benedicte Dahlerup er sigtet for pligtforsømmelse i forbindelse med behandlingen af den nu 21-årige Carina Melchior Steendahl på Aarhus Universitetshospitals neurokirurgiske afdeling efter en alvorlig bilulykke 16. oktober 2011.

Det bekræfter advokaturchef Morten Holm, Østjyllands Politi over for Ekstra Bladet.

- Der kan også komme nogle sigtelser for andre straffelovsovertrædelser i forbindelse med sagen. Her mangler vi endnu nogle lægelige oplysninger for at kunne træffe den afgørelse. Vi rejser sigtelsen nu for at undgå, at sagen forældres. Det vil ellers ske om en uge, siger Morten Holm.

Læger blev politianmeldt
Dermed har politiet imødekommet familiens advokat Niels Fjeldbergs ønske i en politianmeldelse, han 7. juni i år indgav mod lægerne Benedicte Dahlerup og Jens Jakob Riis, som var den, der afbrød respiratoren 24. oktober 2011.

- Jeg undrer mig over, at der kun er rejst sigtelse mod den ene af lægerne, men det kan jo komme. Det vigtige er, at der med sigtelsen er sikret, at sagen ikke forældes. Politianmeldelsen har ført noget med sig, og det noterer jeg med tilfredshed, siger Niels Fjeldberg til Ekstra Bladet.

Opgivet efter fire døgn
Carina, der var 19 år, da hun kørte galt og fik svære kvæstelser i hovedet, blev opgivet af overlægen efter fire døgn, og hendes forældre blev bedt om at sige ja eller nej til organdonation - endnu mens Carina kæmpede for livet.

Efter at de havde givet deres ja, kom en anden læge efter nogle dage ind over og konstaterede, at Carina trods sin hjerneskade havde absolut gode muligheder for at overleve og få et liv med den rette genoptræning.

Pigens overlevelseskamp blev filmet af DR, og især overlæge Benedicte Dahlerups dialog om organdonation med de dybt berørte pårørende fremkaldte kritik. Her gav overlægen udtryk for, at Carinas overlevelseschancer var små, og hvis hun overlevede, ville hun få et liv som en grøntsag.

Siden har Carina forlængst rejst sig fra sygesengen og bor nu på et genoptræningscenter i Hobro.