Racistisk overfald på 22-årig kvinde

- Din muslimske luder! råbte overfaldsmand og hev tørklæde af kvinde med palæstinensisk baggrund i Aarhus Nord

Østjyllands Politi håber, at vidner har set eller hørt groft, racistisk motiveret overfald på 22-årig kvinde med palæstinensisk baggrund fredag ved 19-tiden i Aarhus Nord. En kraftig, dansk mand i 40´erne råbte 'muslimske luder' efter kvinden og hev tørklædet af hende. ARKIVFOTO (Jens Panduro/Polfoto).
Østjyllands Politi håber, at vidner har set eller hørt groft, racistisk motiveret overfald på 22-årig kvinde med palæstinensisk baggrund fredag ved 19-tiden i Aarhus Nord. En kraftig, dansk mand i 40´erne råbte 'muslimske luder' efter kvinden og hev tørklædet af hende. ARKIVFOTO (Jens Panduro/Polfoto).

Ved du noget - eller har du været ude for noget lignende? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Fuldstændigt umotiveret og ud af den mørke decemberluft oplevede en 22-årig kvinde fra Aarhus i går et modbydeligt, racistisk motiveret overfald.

Kvinden, der har palæstinensiske rødder, men har levet hele sit liv i Danmark, var ved 19-tiden fredag på vej hjem fra sin uddannelsesinstitution, da hun på Illerupvej i Aarhus Nord ikke langt fra Danmarks Radios provinsbase, pludselig blev overfaldet af en ukendt, dansk mand, der lugtede kraftigt af alkohol.

Krimi Mand får bøde for racisme på Facebook

- Din muslimske luder! råbte manden og hev i næste sekund kvindens tørklæde af.

Den 22-årige kvinde var snarrådig nok til med det samme at løbe fra manden, der satte efter hende.

Opgav at følge efter
- Den formodede gerningsmand var en kraftig type, så han kunne ikke følge med hende og måtte heldigvis opgive sin forfølgelse, fortæller vagtchef hos Østjyllands Politi, Jesper Drejer, til Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at politiet, ud over et udmærket signalement af manden, ikke har de afgørende oplysninger, der kan føre til en anholdelse.

- Vi håber derfor, at nogen kontakter os med informationer, der kan bringe os tættere på gerningsmanden, siger Jesper Drejer og fortsætter:

Krimi Sort kvinde brændt af racister i Louisiana

- Sagen er meget grov, og vi betragter den som meget alvorlig med sin racistiske dimension.

Dansk gerningsmand
Den 22-årige kvinde, der bor tæt på stedet, hvor manden forsøgte at overfalde hende, led ingen fysisk overlast, men hun er naturligvis psykisk påvirket af oplevelsen.

Gerningsmanden beskrives som:

40-45 år, 170-175 centimeter, kraftig, hvid hudfarve, talte dansk uden accent, bar mørk jakke og medbragte en stofpose.

Krimi Skoleleder politianmeldt for racisme

Man kan henvende sig til Østjyllands Politi med oplysninger til sagen på telefonnummer 87311448.

1 af 2 En tørklædeklædt kvinde blev overfaldet af en racistisk mand. (Arkivfoto)
2 af 2 Østjyllands Politi håber, at vidner har set eller hørt groft, racistisk motiveret overfald på 22-årig kvinde med palæstinensisk baggrund fredag ved 19-tiden i Aarhus Nord. En kraftig, dansk mand i 40´erne råbte 'muslimske luder' efter kvinden og hev tørklædet af hende. ARKIVFOTO (Jens Panduro/Polfoto).