Hash-betjent bliver frivilligt i fængsel

Sigtet betjent fra Brokside-sagen bliver frivilligt bag tremmer

En midaldrende betjent fra Københavns Politi er fortsat varetægtsfængslet efter at være blevet sigtet i den store hash-sag, hvor også den nu afdøde Hells Angels-rocker Michael Brokside blev anholdt. (Foto:Privatfoto)
En midaldrende betjent fra Københavns Politi er fortsat varetægtsfængslet efter at være blevet sigtet i den store hash-sag, hvor også den nu afdøde Hells Angels-rocker Michael Brokside blev anholdt. (Foto:Privatfoto)
Følg Krimi

Den sigtede betjent, der er blandt godt 80 fængslede i stor københavnsk hashsag, har ifølge Københavns Byret frivilligt valgt at forblive varetægtsfængslet.

Det fremgår af retsbogen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Varetægtsfængslingen er blevet forlænget, efter at betjentens advokat, Bjørn Caning, per brev har meddelt byretten, at hans klient accepterer at blive bag tremmer uden fremstilling i retten.

Politiassistenten fra Københavns Politi, der ifølge kilder med kendskab til sagen er tidligere hundefører og senest arbejdede ved Station Amager, blev 13. marts varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør, som blev holdt for lukkede døre.

Politiets hemmelige teori: Sigtet betjent levede af narkopenge

Grundet de lukkede døre fremgår sigtelsen ikke af aktindsigten, men Ekstra Bladet erfarer, at betjenten, som er i 50'erne, angiveligt er sigtet for såkaldt narkohæleri. Det vil sige, at den sigtede formodes at have lukreret på penge, der stammer fra hashhandel.

Ifølge kilder, som grundet sagens karakter ønsker at være anonyme, har betjenten gennem en periode været kæreste med en kvinde, som også blev anholdt under politiets stort anlagte razzia mod den organiserede hashhandel på Christiania. Kvinden er 48 år og blev ligeledes varetægtsfængslet 13. marts.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at den sigtede betjent i 2009 blev registreret som udvandret til Sverige. Her ejede manden en landejendom til en værdi af knap fire mio. danske kroner, to biler, en motorcykel samt otte campingvogne.

Fem af sidstnævnte blev beslaglagt i forbindelse med razziaen – et tiltag, der blev foranstaltet i samarbejde mellem dansk og svensk politi.

Betjenten var ifølge kilder til den svenske avis Kvällsposten gældfri på anholdelsestidspunktet.

Fængslet betjents kæreste sigtet i stor hashsagSigtet betjent levede dobbeltliv

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind