Annonce:
Annonce:

23-årig erkender: Jeg kørte Cilla ihjel

Anklaget for vanvidskørsel og trafikdrab på 46-årig spillede smart, forklarer han i retten, hvor han brød grædende sammen

Cilla blev dræbt på stedet, da hun blev ramt af en bil på H.C. Andersens Boulevard. (Foto: Ekstra Bladet/Privatfoto)
Cilla blev dræbt på stedet, da hun blev ramt af en bil på H.C. Andersens Boulevard. (Foto: Ekstra Bladet/Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi


Følg retssagen mod 23-årige RJ herover

- Jeg var lidt oppe at køre. Det var smart, men dumt.

Sådan siger den 23-årige RJ, der 2. november kørte over for rødt og ramte den 46-årige Cilla Olander Johannson, der gik hånd i hånd med sin svenske kæreste ved Tivoli i København.

Kvinden blev dræbt på stedet, og den 23-årige med palæstinensisk baggrund har netop erkendt under dagens retsmøde i Københavns Byret, at det var ham, der sad bag rattet efter at have indtaget spiritus.

Manden er også mistænkt for at have indtaget stoffer forud for den skæbnesvangre tur fra Farum til Københavns indre by, men den del benægter den tiltalte.

- Var der stoffer? spurgte anklageren.

Annonce:

- Nej, overhovedet ikke. Jeg havde røget en joint, men ikke på den aften, fortæller RJ, der dog erkender, at han flere gange kørte over for rødt, inden han påkørte Cilla.

- Jeg kører over for rødt. Første gang ved Jernbanegade, fortæller han.

Også i sekunderne forud for selve trafikdrabet erkender RJ at have kørt over for rødt.

- Jeg kører lidt stærkt og kører over for rødt, erkender RJ blankt og forklarer videre:

- Og så kommer jeg ned i det lyskryds, hvor afdøde er. Jeg accellererer for at nå over for rødt, men ser samtidig at Cillas kæreste (bekendte, red.) prøver at trække hende tilbage. Men hun kommer ud på kørebanen. Jeg prøver at undvige hende, men kan ikke. Så jeg rammer hende, fortæller RJ, som efter trafikdrabet flygtede fra gerningsstedet.

- Jeg ved, jeg skulle være stoppet derefter, men det var en kæmpe dumhed, og jeg var chokeret, forklarer han, om hvorfor han kørte videre efter påkørslen.

Annonce:

- Jeg tænkte ikke så meget over, hvor stærkt jeg kørte. Det føltes langsomt, fordi jeg var beruset, fortæller RJ, idet han hen mod slutningen af sin forklaringen brød grædende sammen i retten.

Efterfølgende blev RJ anholdt på Islands Brygge.

Nu starter retssagen: Cillas mor mødte dødsbilist i fængslet

Retssagen mod den 23-årige begyndte ved Københavns Byret til formiddag, og dommen ventes at falde onsdag. Anklageren kræver rekordstraf - minimum fire års fængsel - til den unge mand, som er tiltalt for 21 overtrædelser af loven.

Ud over at han - ifølge anklageskriftet - kørte mere end 90 kilometer i timen på en strækning, der tillader maksimalt 50, var han også påvirket af både alkohol og hash. Han kørte også uden kørekort, som han fik frakendt ved en dom i 2012 - og så kørte han over for rødt.

Cillas nevø: Vi er helt knusteCilla blev offer for vanvidsbilist

Han er også tiltalt for blandt andet at have kørt med stjålne nummerplader, have overhalet indenom samt for - da han blev taget for førnævnte - at have opgivet falsk navn, hvorved en uskyldig blev sigtet for flere strafbare forhold.

Annonce:

Den 23-årige har erkendt at være den, der førte bilen, som dræbte Cilla Olander Johansson, men det er endnu ikke kommet frem, hvordan han forholder sig til de øvrige punkter i anklageskriftet.

Ekstra Bladet følger sagen, og du kan følge med LIVE i boksen øverst i artiklen fra klokken 9.30

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: