Sådan lever Hedegaard i dag

Den tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard er glad og lettet over, at politiet angiveligt har fanget den mand som skød en kugle mod hans hoved

Lars Hedegaard må stadig leve i skjul efter attentatet mod ham for 14 måneder siden. (Foto: Finn Frandsen)
Lars Hedegaard må stadig leve i skjul efter attentatet mod ham for 14 måneder siden. (Foto: Finn Frandsen)

Hjælp os: Ved du hvem den anholdte er eller kender du i øvrigt til sagen? Send os et tip på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Københavns Politi har endelig fanget den formodede gerningsmand til attentatet mod den tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet og islamkritiker, Lars Hedegaard. Det er i dag fjorten måneder siden, at en mand ringede på døren med en pakke til Lars Hedegaard, hvorefter han affyrede et skud mod hans hoved.

I morges klokken kvart i syv blev Lars Hedegaard ringet op af politiet, der kunne fortælle ham den glædelige nyhed.

Gennembrud i sag om mord-forsøg mod Hedegaard

Men i dag må Lars Hedegaard leve et andet liv end han hidtil gjorde. Et liv i skjul.

- Man kan ikke umiddelbart få fat på mig, uden at det går gennem nogle. Og jeg må stadig kigge mig over skulderen, som man jo selvfølgelig kan forstå, at det må jeg gøre, fordi jeg vil gerne leve nogle år endnu, siger Lars Hedegaard til TV2 News.

Han har dog hele tiden været godt tilfreds med politiets arbejde, og er lettet over, at politiet nu har fanget den formodede gerningsmand.

- Jeg er glad for at politiet er så effektive i Danmark, og så insisterende, at de efterforsker sagen. Nu er det 14 måneder siden det skete. Og jeg må ønske politiet tillykke med fangsten, siger Lars Hedegaard.

Han blev udsat for et mordforsøg på sin bopæl på Frederiksberg i København i februar 2013. Gerningsmanden udgav sig for at være postbud, der skulle aflevere en pakke, og på den måde kom han i nærkontakt med Hedegaard.

Gerningsmanden trak en pistol og affyrede et skud mod Hedegaard, der dog ramte ved siden af. Herefter opstod der håndgemæng mellem de to, og gerningsmanden flygtede til sidst fra stedet.

Den nu anholdte blev pågrebet i fredags i udlandet, oplyser Københavns Politi.

Københavns Politi har samme dag gennemført ni ransagninger i Københavnsområdet og to i udlandet.

Flere personer, som har relation til den mistænkte har været afhørt. Det er sket for at sikre beviser og for at samle forklaringer fra de personer.

- Det skal understreges, at ingen af disse personer er mistænkt i sagen, ligesom der ikke foreligger mistanke om, at drabsforsøget er gennemført af mere end én person, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet, at få kontakt til Lars Hedegaard.