Kenneth dræbt af et enkelt skud

Bertie De Silva affyrede et enkelt dræbende skud mod sin søn, da han blev dræbt i deres fælles autoværksted i Birkerød

Kenneth De Silva blev mandag morgen dræbt af sin far. (Privatfoto)
Kenneth De Silva blev mandag morgen dræbt af sin far. (Privatfoto)

Den 45-årige far til to Kenneth De Silva blev dræbt af et enkelt skud i brystet.

Dræbt 45-årig var far til to

Hans far Bertie De Silva affyrede det dræbende skud med en 7.65 millimeter pistol på autoværkstedet De Silva's Auto, som de to drev sammen.

Det fortæller Henning Svendsen, politikommissær ved Nordsjællands Politi, som ikke på nuværende tidspunkt kan fortælle, hvor tæt far og søn stod på hinanden, da det dræbende skud faldt.

Familietragedien indtraf mandag morgen, og den 69-årige far ringede bagefter selv og underrettede politiet om, hvad han havde gjort.

Bagefter satte han sig til at vente på politiet udenfor det autoværksted, han selv grundlagde i 1978 efter, at han var kommet til Danmark fra hjemlandet Singapore og stiftet familie med sin danske kone.

Vil ikke fortælle politi om pistol
Bertie De Silva er varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør, som mandag blev holdt bag lukkede døre, i Retten i Lyngby.

Her nægtede han sig skyldig i overlagt drab, men erkendte uagtsomt manddrab.

69-årig fængslet for drab på søn

Dørlukningen skete af hensyn til efterforskningen, fordi Bertie De Silva forud for grundlovsforhøret ikke ønskede at delagtiggøre politiet i, hvordan han havde fået fat i det ulovlige skydevåben.

- Det har han ikke ønsket at udtale sig om. Nu er han varetægtsfængslet, og vi har tid og ro til at tilrettelægge en afhøring og finde ud af, hvordan pistolen er kommet i hans besiddelse - det er et våben, han ikke må have, siger Henning Svendsen.

Jokede med drab i sms - 12 timer senere blev han skudt

Politiet: Kun én gerningsmand
Politiets arbejde på gerningsstedet fortsatte tirsdag, hvor man ifølge politikommissæren blandt andet undersøgte autoværkstedet for eventuelt andre våben.

- Vi har ikke fundet andre ulovlige våben. Kun et par luftpistoler, siger Henning Svendsen.

Han tilføjer, at politiet føler sig overbeviste om, at Bertie De Silva var alene om drabet.

- Vi har ingen forventning om, at der har været andre og er ikke ude efter eventuelle medgerningsmænd.

Venner af både Kenneth og Bertie De Silva har fortalt til Ekstra Bladet, at han og sønnen igennem mange år har været uenige om driften af autoværkstedet.

Derudover fortæller flere, at Bertie De Silvas personlighed forandrede sig, efter at han for nogle år siden havde en blodprop:

- Det er en del af den efterforskning, vi foretager, hvor vi skal have tegnet et billede af personen og hans tilstand - blandt andet ud fra lægelige vurderinger, siger Henning Svendsen.

Dræbte søn i autoværksted: Var de riges bilmekanikere

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)