Livsfarlig metro-sprængning: Kvinde fik beton gennem bagruden

Politiet har giver entreprenør forbud mod nye sprængninger, ind til sagen er undersøgt

Det kunne været gået langt værre, da et stykke beton fra metrobyggeriet ramte denne bil ved Rådhuspladsen i København. (Læserfoto)
Det kunne været gået langt værre, da et stykke beton fra metrobyggeriet ramte denne bil ved Rådhuspladsen i København. (Læserfoto)

Var det dig, der fik beton gennem ruden? Så send os en mail på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En af metrobyggeriets sprængninger på Rådhuspladsen i København var torsdag tæt på at få fatale konsekvenser, da et stykke beton fra byggepladsen var tæt på at ramme forbipasserende.

Betonstykket - der ifølge øjenvidner var på størrelse med en knytnæve - ramte bagruden på en Peugeot 206, der holdt parkeret i Vestergade. Bilen havde en kvindelig fører, men det er uklart, om hun befandt sig i bilen, da den blev ramt.

- Ingen mennesker kom noget til, oplyser den centrale vagtleder Lars Westerweel fra København Politi og tilføjer, at uheldet skete ved 15.30-tiden.

Politiet sendte en patruljevogn, der skulle få bragt sprængningen til ophør.

- Vi kunne konstatere, at stenen var gået gennem bagruden på en bil, og at det formentlig var sket i forbindelse med sprængningen, siger den centrale vagtleder Lars Westerweel og tilføjer.

- Metroselskabet har nu fået besked på at indstille sprængningerne, ind til der er skabt sikkerhed for, at det ikke sker igen.

TV: Her sprænges metro-beton på Rådhuspladsen

Metroselskabets entreprenør, Copenhagen Metro Team, bekræfter, at man har stoppet sprængningerne, indtil man kender årsagen til episoden.

- Vi tager det meget alvorligt. Politiet har været der for at lave en rapport, og samtidig har vi indledt vores egen undersøgelse, siger kommunikationschef Jens Munch til Ekstra Bladet.

Arbejdstilsynet vil fredag aflægge metrobyggeriet et besøg og undersøge, om alle regler er blevet overholdt.