Annonce:
Annonce:

Nazi-formand tævet af autonome

Formanden for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse sparket og slået af autonome til demonstration. SE DE VILDE BILLEDER

Nazi-formanden ses på billedet i den sorte jakke. Manden, der ligger foran, er en fotograf, der uheldigvis røg med i faldet, da overfaldet skete. (Foto: Anthon Unger)
Nazi-formanden ses på billedet i den sorte jakke. Manden, der ligger foran, er en fotograf, der uheldigvis røg med i faldet, da overfaldet skete. (Foto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Krimi

Esben Rohde Kristensen, der er formand for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), var tilstede under demonstrationen mod moskeer.

Han blev opdaget af de mange autonome, der overfaldt ham. Esben Rohde Kristensen blev både sparket og slået, inden politiet kom ham til undsætning og trak ham ind i en patruljevogn.

Mens han sad i bilen og sundede sig, kastede de maskerede og sortklædte autonome flasker mod politibilen.

- Næste gang vi ser dig, er du færdig. Vi slår dig kraftedeme ihjel, råbte de autonome ad Esben Rohde Kristensen, fortæller Ekstra Bladets udsendte.

Artiklen fortsætter under billedet...







Maskerede autonome amok

Dansk nazist
Esben Rohde Kristensen har en række kriminelle forhold bag sig. I 1999 fik ham 40 dage bag tremmer for at slå ud efter forbipasserende med en økse foran DNSB's gamle hovedkvarter.

Annonce:

Året efter blev han anholdt, da han kom med verbale udfald mod den sydafrikanske præsident Thabo Mbeki under et besøg i Skagen. Han råbte 'nigger' efter præsidenten, men blev stoppet før han kunne komme for tæt på. Han blev dømt for racisme.

Flere anholdt
I skrivende stund er flere tilbageholdt af politiet. De er blevet registreret af politiet, så de eventuelt kan retsforfølges senere, hvis det kommer frem, at de har gjort noget ulovligt.

Politiet bekræfter over for Ekstra Bladet, at der også er flere anholdte. Men i øjeblikket har de intet overblik over, hvor mange.

Danmarks Nationale Front, der står bag demonstrationen i dag, er en gruppering på den yderste højrefløj, som huser adskillige nynazister.

Under dagens demonstration er de bl.a. blevet mødt med tilråb som 'Ingen nazister i vores gader'.

I den autonome moddemonstration deltager bl.a. medlemmer af Antifascistisk Aktion (Antifa).

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: