Sorgens dag på Saxenhøj

Den 40-årige socialrådgiver Jan Bundtofte Stryhn, der arbejdede på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing er afgået ved døden

Den 40-årige socialrådgiver Jan Bundtofte Stryhn er netop afgået ved døden, efter at en bebeor på institutionen Saxenhøj overfaldt ham med en køkkenkniv 7. maj. (Privatfoto)
Den 40-årige socialrådgiver Jan Bundtofte Stryhn er netop afgået ved døden, efter at en bebeor på institutionen Saxenhøj overfaldt ham med en køkkenkniv 7. maj. (Privatfoto)

Den 40-årige socialrådgiver Jan Bundtofte Stryhn, som i sidste uge blev stukket ned af en 28-årig alvorligt psykisk syg mand på forsorgshjemmet Saxenhøj, afgik sent torsdag aften ved døden på Rigshospitalet i København.

Han er det andet dødsoffer for den 28-årige, som torsdag i sidste uge er blevet varetægtsfængslet in absentia for knivoverfaldet og knivdrabet på den 69-årige læge Flemming Møgelmose.

Samtale kan have udløst dobbeltdrab

- Det er igen sorgens dag på Saxenhøj. Den 40-årige socialrådgiver, som i sidste uge blev stukket ned, overlevede ikke. Alle sørger i dag, siger Annemette El-Azem, der er formand for socialrådgiverne i Region Øst.

- Alle tanker går til familen og vennerne og kollegerne på Saxenhøj. Vi har virkelig, virkelig håbet til det sidste. Vi vidste godt, budskaberne ikke var gode, men vi håbede, siger Annemette El-Azem.

- Det er en stor, stor sorg. På sådan en institution har man et meget tæt kollegialt fælleskab. Først skulle man rumme, at lægekonsulenten døde for en uge siden. Nu skal man også rumme, at endnu en kollega er død. I dag er der ikke nogen, der rummer andet end budskabet om sorgen. Jeg har talt med vores lokale folk i Guldborgsund. Der er ingen, der rummer det, siger Annemette El-Azem.

- Nu skal sorgprocessen starte forfra. Det er dybt tragisk for sådan en institution, siger Annemette El-Azem, der har fem medlemmer på institutionen.

Dobbeltdrab: Socialrådgiver død af sine skader

Jan Bundtofte Stryhn blev sidste år gift med en kollega, der er ansat som socialpædagog på institutionen.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands-og Lolland-Falsters politi siger:

- Nu har det kostet den 40-årige socialrådgiver livet i aftes, og det medfører forskellige retsmedicinske undersøgelser og obduktion, og før resultatet af disse undersøgelser foreligger, kan vi ikke sige noget.

Direktør i Guldborgsund Kommune Alma Larsen skriver på kommunens hjemmeside: - Den medarbejder, der blev alvorligt såret af knivstik, sov i nat stille ind. Vores tanker går først og fremmest til de efterladte i denne uforståelige og tragiske situation.Nu koncentrerer vi os om at tage hånd om personalet og beboerne, som naturligvis er stærkt påvirket af situationen.