Saxenhøj-drabene: Sigtet var gået amok før

En farlig mand: Bare tre måneder inden dobbeltmordet på Saxenhøj havde den sigtede angrebet ansatte med et stikvåben på Psykiatrisk Center Hvidovre

Den formodede dobbeltmorder fra Saxenhøj er en farlig mand.

Så farlig, at han i starten af maj gik amok med en kniv på institutionen Saxenhøj i Sakskøbing, hvor han angiveligt knivstak og dræbte 69-årige Flemming Møgelmose og 40-årige Jan Bundtofte Stryhn, mens en tredje mand blev hårdt såret.

Saxenhøj-drab: Den sigtede burde være på Sikringen

Men nu kan Ekstra Bladet afsløre, at det er ikke første gang, at den 28-årige sigtede er involveret i et groft overfald.

Voldsorgie
Forud for opholdet på Saxenhøj var manden anbragt på den psykiatriske afdeling i Hvidovre, hvor han skabte rædsel blandt personalet. Natten til 9. februar eskalerede et af den psykisk syge mands vredesudbrud til et sandt voldsorgie.

Den 28-årige mand gik til angreb på tre medarbejdere, der efterfølgende forsøgte at holde ham nede. Herefter forsøgte han ifølge Ekstra Bladets oplysninger at stikke et øje ud på en ansat og tilførte en anden et kraftigt spark på knæet.

Sigtet Saxenhøj-dobbeltmorder fremstillet i grundlovsforhør

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i en rapport fra arbejdstilsynet, hvori det bekræftes, at en medarbejder måtte sygemeldes i over en måned efter den sindssyge patients voldelige angreb.

Det voldelige overfald blev efterfølgende meldt til Københavns Vestegns Politi.

Køb Ekstra Bladet lørdag og læs hele historien:

Ofrene gik i en dødsfælde

Vidste ikke, den formodede drabsmand var sindssyg

Hvorfor blev farlig sindssyg udskrevet? Ingen vil udtale sig