Rumænske elite-tyve tømte otte huse på blot en dag

To rumænere havde bagagen proppet med tyvekoster på bussen hjem. De er nu tiltalt for 44 villaindbrud, otte blev begået på blot én dag

Ved to aktioner mod bussen fra 'XXL Tours' fandt politiet bagage proppet med tyvekoster fra danske villaer på vej til Rumænien. (PR-foto: XXL Tours)
Ved to aktioner mod bussen fra 'XXL Tours' fandt politiet bagage proppet med tyvekoster fra danske villaer på vej til Rumænien. (PR-foto: XXL Tours)
Følg Krimi

På kun tre uger plyndrede to rumænske elite-tyve villaer på Sjælland for langt over 1,3 millioner kr.

Det mener anklagemyndigheden, der kræver rumænerne, 29 og 33 år, idømt hårde fængselsstraffe for organiserede indbrud, når retssagen mod dem starter i næste uge. De nægter sig skyldige.

Politiet har rejst tiltale for 44 villaindbrud begået fra midten af januar til begyndelsen af februar i år, men rumænerne var desuden i besiddelse af tyvekoster fra en stribe andre indbrud.

'Hæler-ekspressen'
Kosterne blev fundet i deres bagage ombord på 'hæler-ekspressen', bussen fra det rumænske rejseselskab 'XXL Tours', der hver uge kører mellem Rumænien, København og Stockholm og retur.

Tyvekosterne var pakket i 14 kufferter og tasker, som blev fundet, da politiet stoppede bussen og eskorterede den til SKAT´s undersøgelsescenter på Cargovej 7 i Nr. Alslev, hvor bussen blev splittet ad og rumænerne anholdt.

Hæler-ekspressen ruller: Bagagen proppet med tyvekoster

Tre uger tidligere var en 26-årig rumæner blevet anholdt i bussen med sine tasker proppet med computere, smykker og mobiler fra villaindbrud. Retssagen mod ham startede i fredags ved retten i Lyngby.

Rumænerne i de to sager kender hinanden og kommer alle fra byen Tulcea i Rumænien ligesom 11 andre rumænere, som politiets Task Force Indbrud har fået dømt i de seneste to store indbrudssager kaldet 'Six Pack' og 'High Five'.

Styrer indbrud i Danmark fra denne by


Anklageskriftet mod de to rumænere i 'Operation Tucan 2', som politiet kalder sagen, oplister et samlet udbytte på mindst 1.319.858 kr. fra de mange villaindbrud. Rumænerne begik flere indbrud om dagen, mener politiet.

Otte indbrud på en dag
Alene den 18. januar begik de to rumænere, ifølge tiltalen, otte villaindbrud i Holbæk og Hedehusene med et samlet udbytte på knapt 340.000 kr. Deres foretrukne metode var at bryde vinduer op, og de gik efter letomsættelige varer som smykker, mobiler og bærbare computere.

Rumænere dømt: Sendte tyvekoster hjem i postpakker Rumænere dømt: Sendte tyvekoster hjem i postpakkerHele rovet skulle køres med bussen hjem til Tulcea i Rumænien, mener politiet.

Under efterforskningen afdækkede politiet, at rumænerne lastede tyvekosterne på bussen på Karlslunde Rasteplads under et uautoriseret stop, mens bussen var på vej nordpå til Stockholm.

Rumænerne ventede derefter med selv at stige på den sydgående bus, når den tre dage senere kom til København og standsede på busparkeringen på Kastrup Tværvej i Kastrup ved Københavns Lufthavn. Bagagen med tyvekosterne havde således været en omvej via Stockholm, angiveligt for at forvirre politiet.

Hårde domme til to indbrudsbander
Fem rumænere i alderen 19 til 29 år blev den 20. maj idømt tilsammen 14 år og seks måneder fængsel for organiserede indbrud. De fik fra to år og syv måneders fængsel til tre år og tre måneder.

Rumænerne kom fra Tulcea til Danmark for at begå indbrud, men blev afsløret, da en af dem blev anholdt på fersk gerning under et indbrud i Birkerød.

Vandrerhjem var base for rumænsk indbrudsbande

Han havde et nøglekort til vandrerhjemmet på Vandkunsten 5 i Københavns indre by, og her anholdt politiet de fire andre rumænere, da de var ved at pakke masser af tyvekoster ned i bagagen på deres værelse.

Udviste rumænere retur til Danmark med ny identitet

Den 30. april blev seks rumænere idømt tilsammen 17 år og ni måneders fængsel i 'Operation Six Pack' eller 'postpakkesagen', hvor rumænerne sendte tyvekosterne hjem til Tulcea i flyttekasser, der blev sendt fra posthuse i Københavns-området.

Pakkerne på hver cirka 20 kilo tyvekoster var flyttekasser fra 'Røverkøb', som var viklet godt ind i tape, så de kunne klare den lange rejse til Rumænien med indholdet af smykker, mobiltelefoner og iPads.

Sendte tyvekoster hjem til Rumænien i postpakker

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.