Ægtepar anholdt for drab på kvindens mor

82-årig kvinde fik dødelig overdosis morfin. Hendes 54-årige datter og 54-årige svigersøn er anholdt

Nordsjællands Politi sigter et ægtepar for at have dræbt kvindens 82-årige mor med en overdosis morfin på et plejehjem i Charlottenlund natten til fredag.

Ifølge vicepolitiinspektør Henning Svendsen har ægteparret i nattens løb givet kvindens 82-årige mor en dødelig dosis morfin.

- Det er personalet, som anmelder det til politiet. De opdager det, da de bliver lukket ude af værelset, og døren bliver låst. Og de har på fornemmelsen, hvad der foregår, siger Henning Svendsen.

Da politiet ankom til plejehjemmet på Ejgårdsvej i Charlottenlund, var døren til værelset stadig låst.

- Men da vi banker på, bliver der lukket op, og ægteparret er stadig derinde, fortæller Henning Svendsen.

Vicepolitiinspektøren vil ikke udelukke, at der kan være tale om et såkaldt medlidenhedsdrab.

- Men det forudsætter, at den afdøde har accepteret, hvad der skulle ske, og det kan vi ikke sige noget om endnu. Derfor har vi rejst sigtelser for manddrab, siger Henning Svendsen.

Ægteparret, som begge er 54 år, bliver fremstillet ved et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby klokken 13 fredag. Her vil de blive sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237.

Selv om der kan være mistanke om medlidenhedsdrab, foreligger der ifølge oplysninger til Ekstra Bladet ikke en begæring fra den nu afdøde om, at vedkommende ikke længere ønskede at leve.

Kender du til sagen? , tip os på 1224 (koster alm sms-takst)