HA afviser narkogæld: Vores mand ankom i badesandaler

At der skulle være tale om et opgør om narkogæld, har intet på sig, siger Hells Angels talsmand

Kampklædt politi havde lagt en jernring om retten i Aalborg forud for grundlovsforhøret af 32-årig mand tirsdag eftermiddag (Foto: René Schütze)
Følg Krimi

Hells Angels går nu ud i en sjælden direkte besked til offentligheden ovenpå på skuddrabet på HA-rockeren Martin Helbo i Hobro mandag eftermiddag.

Det forlyder nemlig flere steder i pressen, at skuddrabet skete i forbindelse med, at rockeren skulle være med til at inddrive en narkogæld.

Det passer dog ikke, siger HA's presseansvarlig, Thomas Gramstrup, til Ekstra Bladet. Han understreger, at han ikke vil kaste smuds på den nu anholdte, 38-årige TR, men blot ønsker at rette en misforståelse.

- Det var en kontantgæld. Beløbet kender jeg ikke. Men det var ganske udramatisk indtil skuddene faldt, de havde faktisk aftalt mødet over telefonen, siger han.

Hells Angels bekræfter: HA-rocker dræbt af skud i Hobro

Den dræbte 30-årige Martin Helbo var ven til den tredje involverede person, som blev såret af skud. Helbo var ifølge HA taget med for at hjælpe sin ven.

At Hells Angels-rockeren næppe havde forventet en fjendtlig modtagelse understreges af, at han ifølge Thomas Gramstrup kom til huset på den stille villavej i yderst afslappet beklædning.

- De havde aftalt at mødes stille og roligt og finde en ordning. Helbo kom i flip flops og badeshorts, oplyser han.

Gæld muligt motiv
Politiinspektør Michael Kjelgaard, der koordinerer efterforskningen af skuddrabet, siger til Ekstra Bladet, at man arbejder med flere mulige motiver til skuddene.

- Vi arbejder med flere forskellige scenarier. Et af dem er, at der har været et økonomisk mellemværende mellem parterne. Hvad der der har ligget til grund for det økonomiske mellemværende, det er vi ikke i stand til at sige noget fornuftigt om på nuværende tidspunkt.

- Så det kan godt passe, at han har lånt penge af rockerne til noget andet end narko?

- En af de teorier vi arbejder med er, at der kan være tale om et gældsforhold mellem parterne. Hvordan gælden er opstået, det er en af de ting, vi efterforsker. Men vi arbejder også af andre veje, siger han.

- HA fortæller, at dræbte ankom i flip flops og badeshorts, kan du bekræfte den oplysning?

- Nej, det kan jeg ikke. Jeg kan hverken be- eller afkræfte, hvad han havde på af tøj, eller hvad han havde for, da han kom, siger Michael Kjelgaard.

Dræbt HA'er mindes på Facebook

Den formodede gerningsmand bliver fremstillet i grundlovsforhør kl. 13 tirsdag eftermiddag. Det sker i Aalborg under stort sikkerhedsopbud.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind