Omfanget af Se og Hørs overvågning af kendte danskere gennem deres kreditkort-oplysninger fortsætter med at chokere.
Således er mindst 86 kendte angiveligt blevet overvåget af Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde. Den komplette liste med alle 86 navne bliver bragt i dagens trykte udgave af BT, og den omfatter kendte både inden for sport, tv, underholdning og erhvervsliv.
Se og Hør skandalen: 86 navne på overvågningslisteListen tæller blandt andet de tidligere landsholdsprofiler Michael Laudrup og Peter Schmeichel, tv-værterne Jakob Kjeldbjerg og Kim Bildsøe Lassen, reality-stjerner som Frederik Fetterlein og Jackie Navarro samt erhvervsfolkene Preben Damgaard og Christian Kjær. Derudover er også kongelige og ægtefæller til kendte mennesker blandt den omfattende liste af overvågede kendisser.
Utilfreds Tøffe
Et andet af de nye navne på listen over overvågede danskere, er den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting. Han fik at vide for et par dage siden, at han stod på listen, og han reagerede øjeblikkeligt.
- Jeg har kontaktet min advokat, og jeg er selvfølgelig utilfreds med det. For det er jo en krænkelse af privatlivets fred. Og det er selvfølgelig ubehageligt, siger Stig Tøfting til Ekstra Bladet.
Tys-tys-kilde overvågede Thorning, Løkke og KjærsgaardHan har dog ikke selv lagt mærke til overvågningen.
- Der har jo ikke været nogen artikler. De har, desværre for dem, kun kunnet se, at jeg har været i Netto eller lignende, siger han.
Han nævner dog én episode, hvor han undrede sig over, hvordan Se & Hør vidste, hvad han foretog sig.
- For nogle år siden, da jeg var blevet skilt, var jeg nede for at handle ved grænsen. Og der stod så i Se og Hør, at efter skilsmissen var der nu lagt op til fest, for jeg havde købt to rammer øl og en kasse cola og så videre. Der stod, hvad jeg havde købt, og der var et billede af mig! Jeg tænker så nu, at det ikke kan være rigtigt, at de har fundet ud af, jeg er der, og at man så har en fotograf i området. Så skal de godt nok have mange, de kan sende ud, hvis de kan sende én ned til grænsehandlen.
Brian Mikkelsen: Ulovlig overvågning skal give fængselHan tror derfor ikke, at turen over grænsen var på grund af overvågningen.
- Jeg tror måske nærmere, det bare er en, der har sendt billedet ind for at få en dusør.
- Men jeg er da stadig hamrende utilfreds over det, det er klart, så nu kontakter min advokat politiet.
Rocker vil sagsøge Se og Hør
En anden der har givet sin utilfredshed at kende efter afsløringerne, er kendisrockeren Brian Sandberg. På Facebook kommer han således med et mindre udbrud på grund af overvågningen.
- Nok er jeg vant til at blive overvåget og aflyttet af POLITIET. Men den her havde jeg sgu ikke set komme, og ved sgu ikke helt hvad jeg skal sige til det hele, skriver han blandt andet på sin åbne Facebook-profil.
Han vil derfor ikke lade Se og Hør slippe uden også at høre fra ham.
- Men hvad siger i skal en rocker som mig sagsøge Se og Hør? Fucking JA de skal smage deres egen medicin ikk?, skriver han.
Pressen skal selv rydde op
Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen vil, i modsætning til de andre, dog ikke involvere retssystemet og sin advokat i sagen, på trods af at han også selv er blevet overvåget.
- Når jeg har et problem med pressen, så foretrækker jeg at tage fat i dem selv og drøfte det med dem. Men min holdning i en sag som denne er, at jeg er overbevist om, at pressen selv får ryddet op. Jeg har en fornemmelse af, at journalister og redaktører er meget trykkede af denne her sag og meget nødig vil se det ske igen, siger Klaus Riskær i en telefonforbindelse fra Frankrig til Ekstra Bladet.
Han siger, at han selvfølgelig ikke synes det er rart at blive overvåget, og han kender flere, som er blevet ramt langt værre af overvågningen end han selv.
- Jeg har ikke noget på mit kreditkort, som andre ikke kan tåle at se. Så det generer mig i det omfang, at man i en konkret sag kom ned til mig på Ibiza. Men der skete ikke andet, end jeg høfligt sagde til journalisten, at jeg ikke var interesseret, og så gik de igen, siger han.
Idioter der bruger data til noget ligegyldigt
Han mener ikke, at staten skal blande sig i pressens anliggender, med mindre pressen foretager sig noget, der er i strid med demokratiet eller som tilsidesætter menneskerettigheder.
Derfor mener han at pressen skal have ret til at bruge den slags oplysninger, hvis det bidrage til andre afsløringer.
- Det kunne have været brugt til at afsløre korruption eller magthavere, der på en eller anden måde har misbrugt deres stilling. Vi kan jo ikke gøre for, at Se og Hør er nogle tosser, og det er nogle idioter, der har fået adgang til nogle data til at bruge dem på noget fuldstændig ligegyldigt, lyder det fra Klaus Riskær Pedersen.