TV: Se død HA-rocker få whisky på kisten

Den myrdede HA-rocker Martin Helbo blev begravet fra Aalestrup Kirke - hans kiste blev overhældt med whisky

Følg Krimi


Live-published photos and videos via ShootitliveDet er ikke bare Helvedes Engle, der pryder ryggen på de folk, der mødte op til begravelsen af den myrdede HA-rocker Martin Helbo i Nordjylland i dag.

Også folk med rygmærker fra blandt andet Bandidos, No Name Denmark, Devils Choice (HAs støtteklub) og nogle, med rygmærket 'Disciples Jesus is Lord' var til stede og stod side om side. Ekstra Bladets reporter på stedet talte tolv Bandidos-medlemmer. Heriblandt Bandidos' præsident Abe-Jørgen.

- Der er et sammensurium af forskellige folk. Der er en del forskellige rygmærker, siger vicepolitinspektør Ole Schmidt fra Nordjyllands Politi, som leder den politimæssige opmærksomhed på begravelsen.

Den 30-årige rocker og familiefar blev dræbt, da han sammen med den 38-årige TR tog ud til den drabssigtede RC for at inddrive en gæld pinsemandag. I dag blev hans kiste lagt i jorden og overhældt med whisky.

Følg begravelsen LIVE i billeder og tekst her 


Får det jer til at være ekstra opmærksomme, at der er flere forskellige grupperinger til stede?

- Nej, vi tror og håber på, at der er et eller andet kodeks, og de godt finde ud af at være sammen fredeligt, siger Ole Schmidt og fortæller, at politiet forud for begravelsen har holdt møde med Hells Angels, og i dag er til stede i 'passende omfang'.

Og indtil videre går tingene som planlagt.Den dræbte HA-rockers kiste blev overhældt med whisky. Foto: Claus Bonnerup
Den dræbte HA-rockers kiste blev overhældt med whisky. Foto: Claus Bonnerup


- Det ser fredeligt ud. Vores indtryk, at man gør det her med så meget grad af værdighed som overhovedet muligt. De har kørt pænt og fulgt de ansvisninger, vi har givet, siger Ole Schmidt

Efter begravelsen er der planlagt en form for sammenkomst i Hells Angels klubhus.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind