Slagter kæmper mod gigantbøde: 'Det er en menneskelig fejl'

En slagter ved Kultorvet i København var i dag i Københavns Byret, hvor han nægtede sig skyldig i at have overtrådt udlændingeloven

Jens Slagter var i dag i byretten, da han er idømt en straf på 190.000 kroner for at have overtrådt en udlændingelov, han ikke kendte til (Foto: Jens Dresling, polfoto)
Jens Slagter var i dag i byretten, da han er idømt en straf på 190.000 kroner for at have overtrådt en udlændingelov, han ikke kendte til (Foto: Jens Dresling, polfoto)
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Jens Petersen (i daglige tale Jens Slagter) insisterer på, at han troede, at han gjorde alt efter bogen.

Men i dag sad han på anklagebænken i Københavns Byret, fordi myndighederne mener, at han har overtrådt udlændingeloven og givet ham en bøde på 190.000 kroner for overtrædelse af udlændingeloven. Ifølge ham et helt vanvittigt beløb, når han blot er en lille virksomhed.

- Jeg havde ikke en jordisk chance for at vide, at jeg gjorde noget ulovligt, hævdede han i retten, hvor han kæmpede mod bøden. Afgørelsen falder først på mandag.

Jens Slagter, der nærmest er kult i København, har klaget sin nød og bedt om støtte på Facebook, hvor mere end 3000 har 'liket' hans opslag.

Jens Petersen har fået kæmpebøden, fordi den udenlandske studerende, Supash, ikke måtte arbejde mere end 67,5 timer om måneden i slagterforretningen. Det skyldes, at Supash kun har en studietilladelse i Danmark og altså ikke må arbejde mere 15 timer pr. uge. Det gælder dog ikke sommerferieperioden, men det anede Jens Petersen intet om, siger han.

Taget sagen i egen hånd
- Jeg tjekkede hans opholdstilladelse, jeg skrev ansættelseskontrakt, oprettede ham i lønsystemet. Jeg havde ingen idé om, at jeg gjorde noget galt, fortalte Jens Petersen i retten.

Han har valgt at tage sagen i egen hånd og fremførte sin sag i retten iført sort hat og sort arbejdsskjorte fra Slagteren ved Kultorvet, hvorefter han forklarede, hvorfor han nægter sig skyldig i, at han bevidst overtrådte udlændingeloven.

- Jeg har på ingen måde haft en økonomisk fordel ved at lade Supash arbejde mere end tilladt, jeg anede simpelthen ikke, at jeg gjorde noget forkert, sagde han.

Kæmpe bøde til Clays Meyer for ulovlig arbejdskraft

Ifølge anklageren har man som arbejdsgiver dog ansvar for at tjekke opholdspapirer fra udenlandske studerende.

- Det er en særlov, men uagtsomhed straffes også. Man er kommet op på et beløb på 190.000 kroner, fordi man straffes med 10.000 kroner pr. påbegyndt måned, hvor man har overtrådt udlændingeloven. Hvilket i dette tilfælde er 19 måneder.

Jens: Det er ikke retfærdigt
Jens Petersen forstår slet ikke, at beløbet er vokset så vildt.

- Myndighederne har vidst fra den første måned, hvor Supash arbejdede over, at det var ulovligt, men hvorfor skulle der gå 19 måneder, før de kontaktede mig og gjorde mig opmærksom på det? Det er helt urimeligt, mener han.

- Det rammer ekstra hårdt, når man forsøger at gøre noget rigtigt. Det er ikke retfærdigt, at jeg fik det at vide så sent, fortæller han til Ekstra Bladet efter retsmødet.

På mandag 30. juni vil der blive afsagt dom i sagen, og Jens Petersen håber på, at der er plads til se det menneskelige aspekt i sagen.

- Jeg har gjort mig umage i at gøre alt korrekt. Det håber jeg, dommeren tilgodeser. Det er selvfølgelig noget lort, at jeg ikke havde det iorden, men det er en menneskelig ubevidst fejl, siger han.

Ifølge ham er tanken om at betale 190.000 kroner helt uhørt.

- Det har jeg ikke tænkt på endnu. Det er jo et vanvittigt højt beløb, så det håber jeg ikke sker, for jeg havde ikke en jordisk chance.

- Hvis jeg nu får en bøde på 10.000 kroner, så er det en lærerstreg for, at jeg har kvajet mig, men jeg tør slet ikke at tænke på 190.000 kroner. Det er ikke fair.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind