Annonce:
Annonce:

Kvinde overfaldet på vej til begravelse

Annette Nielsen, 48, blev røvet ved et busstoppested og fik stjålet sin guldhalskæde til 50.000 kr.

Annette Nielsen, 48, blev røvet ved et busstoppested på Tagensvej i søndags. Hun fortæller, at manden til venstre meget ligner ham, som stjal hendes halskæde til 50.000 kr. (Privatfoto/ Politifoto)
Annette Nielsen, 48, blev røvet ved et busstoppested på Tagensvej i søndags. Hun fortæller, at manden til venstre meget ligner ham, som stjal hendes halskæde til 50.000 kr. (Privatfoto/ Politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

På vej til en begravelse blev Annette Nielsen, 48, offer for de gaderøvere, som de seneste uger har specialiseret sig i at flå guldkæder af halsen på deres ofre.

Politiet efterlyser tre mænd, muligvis østeuropæere, som mistænkes for en serie af tyverier og røverier, hvor ofrene er blevet frastjålet guldkæder i København ved højlys dag.

Pas på: De røver din guldkæde

I mere end 20 år har Annette Nielsen båret sin Ole Lynggaard guldhalskæde dagligt. Kæden har en værdi på cirka 50.000 kr., men hun har aldrig tænkt over, at det skulle være farligt at bære halskæden offentligt.

I søndags stod hun ved 13.30-tiden ved et busstop på hjørnet af Tagensvej og Bispebjerg Bakke. Hun skulle ikke med bussen, men ventede på sin mand, der skulle hente hende, fordi parret skulle køre til en begravelse.

Annonce:

Annette Nielsen sad lidt på bænken i busskuret, men rejste sig for at kigge efter sin mand, da to unge mænd pludseligt dukkede op 'ud af det blå'. Der stod også en ældre kvinde ved busstoppet og mændene stillede sig mellem Annette Nielsen og den ældre dame.

Greb fat og rev til
- De to havde øjenkontakt med en tredje mand, der stod ved en kiosk på den anden side af Tagensvej. Den ene af mændene ligesom blinker til mig, og så griber han fat i min halskæde og river til.

- Jeg blev fuldstændigt overrasket og chokeret. Jeg nåede ikke engang at råbe op. Han rev så hårdt, at min kjole blev revet i stykker og så løb de over Tagensvej til en baggård, fortæller Annette Nielsen til Ekstra Bladet.

- Hvad sker der dog ?, sagde den ældre dame, og jeg svarede: Han stjal min halskæde. I det samme kom bussen og vi forsøgte at få buschaufføren til at tilkalde politiet, men det ville han ikke, fordi det ikke var sket i bussen. Så fik den ældre dame ringet til politiet, der kom efter et stykke tid, fortæller Annette Nielsen.

Annonce:

- Det gik bare rigtigt stærkt. Det er forfærdeligt, at man ikke kan gå i fred på gaden ved højlys dag. Nu håber jeg bare, de bliver fanget, dømt og sendt ud af landet, siger Annette Nielsen.

Flere af de andre ofre for røverne er blevet slået i brystet og skubbet omkuld, når gerningsmændene har spændt ben. Det blev Annette Nielsen ikke udsat for, så overfaldet på hende vil formentlig blive betraget som tyveri, fordi gerningsmanden 'blot' rev halskæden af hende.

Efterlyst ligner røveren
Hun har set politiets efterlysning af de tre røvere, der foreløbig sættes i forbindelse med et røveri og et forsøg den 17. juni om formiddagen på Nørrebro, men som mistænkes for andre forhold.

- Manden til venstre på billederne ligner meget ham, der stjal min halskæde. Han havde meget dårlige tænder, fortæller Annette Nielsen.

Politiet undersøgte hende for dna-spor fra røveren, men hun ved ikke, om politiet fandt noget.

Annonce:

Hun har anmeldt røveriet til forsikringen og håber, at guldsmeden kan fremstille en ny halskæde magen til den gamle, som hun har haft siden 1991-92. Den har en 'frø' som vedhæng.

Annette Nielsen tror, at hendes halskæde allerede er solgt til omsmeltning på grund af guldværdien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: