Annonce:
Annonce:

Overfaldet af guldrøvere på vej til begravelse: Nu er de mistænkte anholdt

Brutale gaderøvere, efterlyst af politiet, genkendt i artikel på Ekstra Bladet

Anette Nielsens halskæde blev hevet af hende. Foto: Politiet og privat
Anette Nielsens halskæde blev hevet af hende. Foto: Politiet og privat
Annonce:
Følg Krimi

Tre brutale gaderøvere har de seneste uger specialiseret sig i at flå guldkæder af halsen på deres ofre ved højlys dag.

Det gik blandt andet udover Annette Nielsen, 48, som på vej til en begravelse mistede en guldkæde til cirka 50.000 kroner til forbryderne.

Det fik i går politiet til at efterlyse gerningsmændene i Ekstra Bladet, og det gav gevinst:

- Nu har vi anholdt de tre guldrøvere. Tak for hjælpen, udbryder den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Jens Kristiansen tidligt torsdag morgen.

Pas på: De røver din guldkæde

Han fortæller, at et vidne havde læst artiklen i Ekstra Bladet og genkendte de tre efterlyste forbrydere på en internetcafé på ydre Nørrebro.

- Her kunne vi anholde dem kort efter midnat, og de bliver fremstillet i dommervagten i løbet af dagen, siger Jens Kristiansen.

Tyvekosterne er dog umiddelbart væk:

Annonce:

- De er nok afsat, men muligvis vil en ransagning give noget. Efterforskningen er ikke færdig endnu, siger vagtlederen, som ikke har overblik over de formodede gerningsmænds bopæle.

De er ifølge vagtlederen asylansøgere på henholdsvis 26, 18 og 16 år.

Kvinde overfaldet på vej til begravelse

Annette Nielsens Ole Lynggaard guldhalskæde blev flået af hende i søndags, da hun ved 13.30-tiden stod ved et busstop på hjørnet af Tagensvej og Bispebjerg Bakke. Hun skulle ikke med bussen, men ventede på sin mand, der skulle hente hende, fordi parret skulle køre til en begravelse.

To unge mænd dukkede pludselig op 'ud af det blå':

- Den ene af mændene ligesom blinker til mig, og så griber han fat i min halskæde og river til, har Annette Nielsen fortalt til Ekstra Bladet.

Den overrumplede og chokerede kvinde nåede ikke engang at råbe op, før guldrøverne var flygtet med hendes halskæde over gaden, hvor en tredje mand ventede. De to forbrydere hev så hårdt i den forsvarsløse kvinde, at hendes kjole blev revet i stykker under optrinnet.

Annonce:

Efterlyst ligner røveren
Annette Nielsen så politiets efterlysning af de tre røvere, der foreløbig sættes i forbindelse med et røveri og et forsøg den 17. juni om formiddagen på Nørrebro, men som mistænkes for andre forhold.

- Manden til venstre på billederne ligner meget ham, der stjal min halskæde. Han havde meget dårlige tænder, har Annette Nielsen fortalt til Ekstra Bladet.

Flere af de andre ofre for røverne er blevet slået i brystet og skubbet omkuld, når gerningsmændene har spændt ben. Det blev Annette Nielsen ikke udsat for, så overfaldet på hende vil formentlig blive betraget som tyveri, fordi gerningsmanden 'blot' rev halskæden af hende.

To overfald på 40 minutter
Forrige tirsdag den 17. juni slog de tre røvere til to gange mener politiet. Første gang cirka klokken 9.50 i Ægirsgade ud for nummer 10 på Nørrebro, hvor den ene af de tre efterlyste gerningsmænd 'C' spurgte et offer 'hvor ligger Nørrebro Station?.

Gaderøveren spændte ben for offeret og slog hende i brystet, mens han rev hendes guldhalskæde af.

Annonce:

Klokken 10.30 slog de to andre gaderøvere 'A og B' til ved Heimdalsgade og Rådmandsgade på Nørrebro, hvor den ene spurgte efter 'pizza' og spændte ben for offeret og lavede fagter. Så blev offeret slået i brystet, mens den anden gerningsmand forsøgte at rive offerets guldhalskæde af.

Kæden gik i stykker, men det lykkedes ikke for røverne at få den med, før de flygtede.

Den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Saijid Haider

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: