Annonce:
Annonce:

Chokrapport: TV-stjerne havde sex med lig

Britiske Jimmy Savile misbrugte ikke kun gæster i sine tv-programmer, men også indlagte på hospitaler og døde i lighuse

Jimmy Savile - BBC's hyggeonkel havde en mørk skyggeside. (Foto: AP/Lewis Whyld)
Jimmy Savile - BBC's hyggeonkel havde en mørk skyggeside. (Foto: AP/Lewis Whyld)
Annonce:
Følg Krimi

En årelang sag om en britisk tv-stjernes omfattende sexmisbrug af kvinder og mindreårige, som han traf i kraft af sit arbejde for BBC, tog torsdag en ny chokerende drejning.

Flere voldtægtsofre står frem efter sexskandale i BBC

En rapport fastslår, at den nu afdøde Jimmy Savile også misbrugte patienter på hospitaler, hvortil han havde adgang i kraft af sit velgørende arbejde.

Samtidig blev han øjensynligt pirret af døde mennesker. Overgrebene meldes at have omfattet lig i hospitalernes kapeller, viser undersøgelsen.

Sexrovdyr bag facaden
På TV var Savile kendt som en lidt fjollet hyggeonkel, der var vært for yderst populære programmer på BBC som 'Top of the Pops' og 'Jim'll Fix It'.

I en generation havde han ikon-status og var nærmest Storbritanniens svar på Danmarks Otto Leisner. Nu beskriver britiske aviser ham imidlertid som et sex-rovdyr, der hæmningsløst udnyttede sin position til overgreb.

Savile: Jeg krævede seks piger i et telt

Annonce:

BBC har under forløbet selv været anklaget for at fortie sagen, men skriver nu udførligt om rapporten, der blandt andet omfatter et hospital i Leeds og en psykiatrisk afdeling i Broadmoor. Her var Savile tilknyttet som hjælper og leder i en lang årrække. Begge hører ind under NHS, Storbritanniens offentlige sygehusvæsen.

Avis: BBC vendte det blinde øje til tv-værts pædofili

Besat af de døde
Nogle af hovedpunkterne fra hospitalet i Leeds lyder ifølge BBC:

* 60 personer har meldt sig og siger, at de er blevet misbrugt af Savile gennem årene. Personerne var i alderen fem til 75 år, da misbruget fandt sted. Også ansatte er blandt ofrene samt pårørende, som var på besøg..

* Krænkelserne spænder over alt fra sjofle bemærkninger til regulære sexovergreb, herunder tilfælde af voldtægt. Dette fandt sted i en lang årrække mellem 1962 og 2009.

* Kun i otte tilfælde blev overgrebene meldt til personalet. Det står ikke klart, hvordan der blev reageret, men tidligere i sagen er det rapporteret, at Saviles ofre blev afvist på grund af hans stjernestatus.

* I et tilfælde misbrugte han en ti-årig dreng, som lå på en båre og ventede på at få røntgenfotograferet sin brækkede arm.

Annonce:

* Patienter, herunder nyopererede, blev udsat for overgreb, mens de lå i sygesengen.

* Savile havde en velkendt fascination af døde. Ifølge oplysninger til rapporten lod han sig fotografere med lig og udførte seksuelle handlinger på lig i hospitalets kapel.

Ny britisk tv-stjerne arresteret for sexovergreb

Stjal glasøjne
Storbritanniens sundhedsminister Jeremy Hunt undskyldte torsdag overfor de mange ofre. Han siger, at sagen 'vil ryste landet i sit inderste'.

Ifølge ministerens oplysninger til parlamentet mener et offer på sygehuset Leeds General Infirmary, at hun blev gravid efter Saviles voldtægt.

Der er også oplysninger om, at Savile fik lavet smykker af glasøjne, som han stjal fra afdøde i kapellerne, fortalte sundhedsministeren til medlemmerne af Underhuset.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: