Slagter efter dom: Nu skal jeg have en stor fadøl

Slagter Jens Petersen fik i dag sin dom i Københavns Byret

Jens Slagter har anket byrettens dom, der pålægger ham at betale en kæmpe både på 190.000 kroner. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Jens Slagter har anket byrettens dom, der pålægger ham at betale en kæmpe både på 190.000 kroner. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Følg Krimi

Kultslagteren Jens Petersen - også kaldet 'Jens Slagter' har mandag klokken 13 fået sin dom i Københavns Byret. Sammen med sin kone troppede han selv op i retten for at modtage udskriften af dommen. Der blev ikke afholdt noget retsmøde.

- Vi er taget hjem fra Roskilde Festival, hvor vi arbejder frivilligt, da jeg ville have dommen i hånden. Det har fyldt rigtig meget hos mig den seneste tid, lyder det.

Ekstra Bladet var med, da slagteren modtog kuverten med dommen. Den blev overrakt af en retssekretær med ordene:

- Jeg er ked af det.

- Ja så ved man jo godt, hvad klokken har slået, udbrød Jens Petersen, før han åbnede kuverten, der slog fast, at byretten har dømt ham til at betale en kæmpebøde på 190.000 kroner for at have overtrådt udlændingeloven.

- Min retsfølelse er krænket. Jeg vil anke sagen med det samme, og jeg har stadig en tro på det danske retssystem. Jeg tror ikke på, at en person, der ikke har gjort noget galt, skal straffes. Derfor kæmper jeg videre,  siger Jens Petersen til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Det er jo helt vanvittigt. Jeg har en lille slagterbutik, som dette naturligvis vil få konsekvenser for. Så jeg håber bare, at jeg i værste fald kan få en afdragsordning, hvor jeg kan betale 500 kroner resten af livet.

Slagter kæmper mod gigantbøde: 'Det er en menneskelig fejl'  

Sagen om den populære slagter har den seneste uge fået stor opmærksomhed på Facebook, hvor han har modtaget masser af støtte.

Jens Petersen havde i 2010 en udenlandsk studerende, Supash Dhungana, ansat i sin slagterbutik. Da Supash Dhungana kun havde studietilladelse i Danmark måtte han ikke arbejde mere end 67,5 timer om måneden - eller  mere 15 timer pr. uge. Det anede Jens Petersen intet om.

Taget sagen i egen hånd
- Jeg tjekkede hans opholdstilladelse, jeg skrev ansættelseskontrakt, oprettede ham i lønsystemet. Jeg havde ingen idé om, at jeg gjorde noget galt, siger Jens Petersen.

Slagteren skal sluge nyheden om bøden med en tatarmad og en stor fadøl på en frokostrestaurant i København.

- Det har jeg fan'me fortjent. 

Gigantbøde til slagter forarger: - Det er helt i hegnet

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.