Annonce:
Annonce:

Sigtet kvinde havde falske smykker i trusserne

Rumænere sigtet for nye tyverier og røverier i København, hvor ofrene får revet deres guldhalskæder af - her er deres forklaring

Ved en p-plads for enden af Speditørvej i SV-kvarteret mødes mange sigøjnere hver dag. I dommervagten forklarede tre rumænere, at pladsen er det sted sigøjnere mødes, når de kommer til København.  Personerne på billederne har intet med den aktuelle sag at gøre.  (Foto: Jakob Jørgensen)
Ved en p-plads for enden af Speditørvej i SV-kvarteret mødes mange sigøjnere hver dag. I dommervagten forklarede tre rumænere, at pladsen er det sted sigøjnere mødes, når de kommer til København. Personerne på billederne har intet med den aktuelle sag at gøre. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Krimi

To unge asyl-shoppere, der i torsdags blev varetægtsfængslet som mistænkte for røverier og tyverier af guldhalskæder fra ofre på gaden i København, er tilsyneladende ikke alene om at begå den nye form for kriminalitet.

Mandag blev tre rumænere, to mænd og en kvinde, varetægtsfængslet i 10 dage i Københavns dommervagt, sigtet for to tricktyverier og et røveri af guldhalskæder fra tilfældige ofre.

Overfaldene skete lørdag og søndag på Amager og i Valby.

I lørdags fik et offer stjålet sin halskæde ved et tricktyveri ved Rema 1000 på Øresundsvej, Amager, og ifølge sigtelsen slog de tre rumænere til igen kl. 14.15 på Bauneagervej i Valby, hvor en kvinde blev grebet om halsen og fik frarøvet sin guldhalskæde.

Asyl-shoppere fængslet som 'halskæderøverne'

Annonce:

Søndag slog rumænerne til ved et busstoppested på Vejlands Allé, mener politiet. Offeret blev omringet af rumænerne, og det lykkedes dem at fjerne hendes ægte guldhalskæde og erstatte den med en uægte.

Da rumænerne blev anholdt, fandt politiet en stak falske guldsmykker i en pose i kvindens trusser og i det ene passagersæde i deres Mercedes.

De tre rumænere på 37, 44 og 36 nægtede sig alle skyldige i Københavns dommervagt.

Ville samle flasker i Roskilde
Den 37-årige forklarede, at han var kommet sammen med sin 36-årige kone til Danmark i lørdags i hustruens bil, en tysk registreret Mercedes. Parret var kommet for at samle flasker ved Roskilde Festivalen.

- Jeg var ikke klar over, at min kone havde en pose med falske smykker skjult i hendes trusser, sagde rumæneren i dommervagten. Han afviste også at kende til falske smykker, der var skjult i bagsiden af det forreste passagersæde.

Kvinde overfaldet på vej til begravelse

Annonce:

Han fortalte, at de på et sigøjnermødested på Speditørvej ved Valby-parken havde mødt en roma-kvinde, som 'vist nok' havde lagt en halskæde om en kvindes hals ved et busstoppested.

Hans 36-årige hustru erkendte, at hun havde falske smykker med til København, som hun ville forsøge at sælge. Den 44-årige rumæner, som de blev anholdt med, havde de mødt på parkeringspladsen på Speditørvej kun en time før anholdelsen, sagde hun i retten.

I taxa til sigøjner mødested
Den 44-årige rumæner hævdede, at han var kommet med bus til København fra Tyskland om lørdagen. Han havde taget en taxa til sigøjnermødestedet på Speditørvej, fordi han vidste, at det er der rumænere og romaer mødes i København.

Røvet på vej til begravelse: Fantastisk de er fængslet

Han havde blot sat sig ind i bilen til de to andre, hvor de sad og spiste mad en halv time før de blev anholdt.

Annonce:

Politiet kender udmærket adressen på Speditørvej, hvor der er en stor parkeringsplads og en skrothandel, hvor mange sigøjnere og andre mødes.

- Vi kender til adressen, og vi har flere gange lavet aktioner derude, siger politikommissær Ove Randrup, tyveriafsnittet for Station City og Amager.

I torsdags blev to unge på 16 og 17 år, som politiet mener er langt ældre, varetægtsfængslet som mistænkte for gaderøverier og tricktyverier, hvor ofrene fik revet deres guldhalskæder af. De er formentlig fra Algeiriet og er rejst rundt i Europa i månedsvis, som 'asyl-shoppere'.

En tredje formodet halskæderøver på 16 år blev løsladt i dommervagten, da politiet forsøgte at få ham fængslet i fredags.

Pas på: De røver din guldkæde

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: