Palæstina/Israel demonstration: 50 tilbageholdt

Københavns Politi har tidligt fredag aften tilbageholdt 50 personer på grund af mistanke om forsøg på ballade

Sådan så det ud, da pro-palæstinensiske demonstranter kom forbi den pro-israelske demonstration. Klik videre og hør reaktioner fra begge lejre.
Følg Krimi

I forbindelse med en pro-Israel demonstration På Christiansborgs Slotsplads er cirka 50 personer blevet tilbageholdt, fordi politiet vil undersøge, om gruppen har intentioner om at lave ballade i forbindelse med demonstrationen.

Det oplyser vicepolitiinspektør i Københavns Politi Henrik Møller Jakobsen.

 - Ved gaden Ved Stranden har vi tilbageholdt 50 personer, som vi visiterer for at se, om de har nogle våben eller andet på sig.

 - På et tidspunkt måtte politibetjentene trække deres knipler for at gøre opmærksom på, at demonstranterne skulle gå et bestemt sted hen, men ellers forløb det fredeligt, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.

Flere af personerne, som kan ses på billedet henover artiklen, bærer de karakteristiske palæstinenser-tørklæder på hoved og hals. Københavns Politi vil dog ikke hverken be- eller afkræfte, hvorvidt der er tale om en gruppe af palæstinensere, der var på vej over til den pro-israelske demonstration på den anden side af kanalen.

Der deltog omkring 100 mennesker til den pro-israelske demonstration.

Senere på aftenen aftalte politiet med demonstranterne, at de skulle rykke ind i området omkring ridebanen ved Christiansborg Slot for at undgå ballade.

Henrik Møller Jakobsen vil ikke uddybe hvorfor.

  - Demonstranterne har en dialog med politiet, og man bliver enige om at trække ind på ridebanen ved Christiansborg, forklarer han.

Der blev afholdt tre lovligt anmeldte demonstrationer i København fredag, og politiet var massivt tilstede på både indre Nørrebro, Rådhuspladsen og ved Christiansborg, hvor de tre demonstrationer til fordel for henholdsvis Palæstina, kampen mod den israelske besættelse og Israel fandt sted.

På demonstrationen på Rådhuspladsen i København blev en gruppe på 16 personer anholdt, fordi de smed kanonslag og var maskerede.

Ifølge Københavns Politi er demonstrationerne samlet set forløbet forholdsvis roligt. Der er ifølge meldingerne ingen, der er kommet alvorligt til skade.

Ved syv-tiden fredag aften var visiteringen af de 50 tilbageholdte på gaden Ved Stranden færdig, og politiet fandt hverken slagvåben, kanonslag eller andet på de tilbageholdte personer.

Demonstrationerne var omkring klokken otte ved at gå i opløsning.

I alt er 25 blevet anholdt i forbindelse med demonstrationerne, lyder beskeden fra Københavns Politi sent lørdag aften.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde